Home » Привреда » Одржана сједница Привредног савјета

Одржана сједница Привредног савјета

Привредни савјет општине Власеница одржао је данас четврту сједницу на којој је, између осталог, усвојен Пословник о раду. Такође, говорило се о могућностима побољшања услова за пословање кроз поједностављење административних поступака у општини Власеница.
Привредни савјет окупља најеминентније привреднике са подручја општине Власеница, а формиран је с циљем омогућавања активног учешћа локалних привредника у процесу унапријеђења пословног окружења у општини.

Током сједнице презентоване су активности које Општинска управа проводи у оквиру Пројекта привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу у БиХ (LIFE). Представљене су активности на успостављању електронског регистра свих административних процедура, чиме ће бити омогућено повећање транспарентности, предвидивости и поузданости процедура и информација, те побољшање општинских услуга и повећање ефикасности. Такође, речено је да се кроз овај пројекат пружа подршка локалним властима у јачању конкурентности и подстицању раста приватног сектора кроз: смањење регулаторног оптерећења на локалном нивоу, затварање јаза у имплементацији регулаторног оквира, напредовање транспарентности у пружању регулаторних услуга, те повећавање обима инвестиција кроз привлачење инвеститора, олакшавање њиховог рада и задржавање инвеститора у земљи.

Присутни су на сједници донијели закључак да се даје подршка усвајању регулаторне реформе и стварању што бољег пословног амбијента, како би Власеница била привлачна средина за инвеститоре.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић, који је уједно и предсједник Привредног савјета, захвалио се привредницима на сарадњи. Истакао је да је овај пројекат резултат опредјељења руководства општине Власеница да активно учествује у поступку реформе административних поступака, због квалитетнијег пружања услуга грађанима и привредним субјектима, те унапријеђења услова, смањења ризика и трошкова пословања.

Привредни савјет општине Власеница одржао је данас четврту сједницу на којој је, између осталог, усвојен Пословник о раду. Такође, говорило се о могућностима побољшања услова за пословање кроз поједностављење административних поступака у општини Власеница. Привредни савјет окупља најеминентније привреднике са подручја општине Власеница, а формиран је с циљем омогућавања активног учешћа локалних привредника у процесу унапријеђења пословног окружења у општини. Током сједнице презентоване су активности које Општинска управа проводи у оквиру Пројекта привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу у БиХ (LIFE). Представљене су активности на успостављању електронског регистра свих административних процедура, чиме ће бити омогућено повећање транспарентности,…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)