Home » Спорт » У Власеници одржано првенство БиХ у брдском бициклизму

У Власеници одржано првенство БиХ у брдском бициклизму

На стази “Лијепа раван” у Власеници у недјељу, 2. јула, одржано је је првенство БиХ у брдском бициклизму “Елиминатор XCE”, у којем је учешће узело 55 такмичара из свих крајева БиХ.

Иван Ширић из Жепча побједник је трке у дисциплини „елиминатор“.
Ширић је у најјачој „елит“ конкуренцији имао најбоље вријеме на кружној стази „Лијепа раван“, дугој око 1.300 метара. Друго мјесто освојио је Харис Хрустановић из Мостара, а треће Харис Пушкар из Цазина.
Ширић каже да је задовољан постигнутим резултатом. „Стаза је била добро припремљена, организација одлична и захвалан сам домаћинима на гостопримству“, изјавио је Ширић Срни.
На Првенству је одржано 11 трка, од којих ће се осам бодовати за Премијер лигу БиХ, док су три вожене у такозваној „хоби“ категорији.

Домаћин првенства био је Бициклистички клуб „КПЛ“ из Власенице, чији је предсједник Жељко Лукић рекао да је у организацију овог такмичења уложен велики напор, те да вјерује да ће ово бити велики добитак за град када је ријеч о спортској и туристичкој понуди.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић обратио се учесницима и присутним љубитељима овог спорта, изразивши задовољство што је Власеница домаћин једног оваквог догађаја и што је угостила велика имена бициклизма. Он је истакао да је спорт јако битан у одгоју и животу младих људи, те да ће бициклизам и убудуће имати апсолутну подршку Општине на чијем је челу.
Предсједник Бициклистичког савеза БиХ Златко Бербић рекао је новинарима да се Власеница и на овом такмичењу показала као одличан организатор.

Побједник у категорији јуниора је Иван Дероња из Ливна, у категорији кадета Синиша Лукић из Приједора, док је у категорији жена најбоља била Лејла Тановић из Сарајева. Прво мјесто у категорији „хоби један“ освојио је Амер Муратовић из Тузле, у категорији „хоби два“ Харун Хушић из Бихаћа, а у категорији „хоби три“ Един Талетовић из Живиница.

Покровитељ такмичења је Општина Власеница, а спонзори награда и пића Компанија „Боксит“ из Милића, „Витинка“ и „Нектар“.

На стази “Лијепа раван” у Власеници у недјељу, 2. јула, одржано је је првенство БиХ у брдском бициклизму “Елиминатор XCE”, у којем је учешће узело 55 такмичара из свих крајева БиХ. Иван Ширић из Жепча побједник је трке у дисциплини "елиминатор". Ширић је у најјачој "елит" конкуренцији имао најбоље вријеме на кружној стази "Лијепа раван", дугој око 1.300 метара. Друго мјесто освојио је Харис Хрустановић из Мостара, а треће Харис Пушкар из Цазина. Ширић каже да је задовољан постигнутим резултатом. "Стаза је била добро припремљена, организација одлична и захвалан сам домаћинима на гостопримству", изјавио је Ширић Срни. На Првенству је…

Review Overview

0

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)