Home » Пројекти » Потписан Протокол о сарадњи Општине Власеница са Гарантним фондом Републике Српске

Потписан Протокол о сарадњи Општине Власеница са Гарантним фондом Републике Српске

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоје Крчмар потписали су данас Протокол о сарадњи, који се, између осталог, односи на унапређивање индустријске, пољопривредне производње, развој туризма, малих и средњих предузећа.

Крчмар је навео да се тим протоколом ова финансијска институција, која има приступ финансијским средствима банака и других финансијских институција у Републици Српској, обавезала да ће подржати развојне програме општине Власеница.
Он је додао да су Протоколом дефинисани начини и могућности сарадње са општином Власеница, те нагласио да ће Гарантни фонд Српске својим гаранцијама подржати фирме у овој локалној заједници код банака које одобравају кредите.
Крчмар је оцијенио да у општини Власеница постоји добра пословна клима и изразио наду да ће сарадња бити добра.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је задовољан тиме што ће ступањем на снагу овог протокола општини Власеница бити олакшан пут ка развоју, напомињући да Власеница спада у ред неразвијених општина и да је ово велика помоћ становницима Власенице.
Он је додао да Гарантни фонд даје гаранцију и за комунална предузећа која имају своје развојне планове, те да се на састанку, који је претходио потписивању Протокола о сарадњи, говорило о инвестицијама из области пољопривреде, као једног од стратешких праваца развоја ове локалне заједнице.

Гарантни фонд Републике Српске члан је асоцијације Европских гарантних фондова, а оснивач Фонда је Влада Републике Српске.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоје Крчмар потписали су данас Протокол о сарадњи, који се, између осталог, односи на унапређивање индустријске, пољопривредне производње, развој туризма, малих и средњих предузећа. Крчмар је навео да се тим протоколом ова финансијска институција, која има приступ финансијским средствима банака и других финансијских институција у Републици Српској, обавезала да ће подржати развојне програме општине Власеница. Он је додао да су Протоколом дефинисани начини и могућности сарадње са општином Власеница, те нагласио да ће Гарантни фонд Српске својим гаранцијама подржати фирме у овој локалној заједници код банака које одобравају кредите.…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)