Home » Привреда » Одржан састанак Привредног савјета општине Власеница

Одржан састанак Привредног савјета општине Власеница

Данас је у Власеници одржан пети по реду састанак Привредног савјета ове општине.

Начелник општине Мирослав Краљевић отворио је састанак, којем су присуствовали представници привреднoг сектора, истичући да ће Општина наставити активности на унапријеђењу комуникације локалне заједнице са привредницима у овој општини. Опредјељење општине је да локалним привредницима пружа информације и подршку везано за јавне позиве за додјелу бесповратних средстава, која су доступна привредним субјектима на овим просторима.

На састанку се говорило о актуелним јавним позивима, као и о краткорочним и дугорочним потребама за квалификованом радном снагом.
Такође, усвојен је закључак да се покрене иницијатива са локалног нивоа према вишим нивоима власти у циљу усклађивања образовног система са потребама тржишта рада.

Владан Настић, представник сектора металне индустрије, говорио је о потребама реалног сектора за одређеном квалификационом структуром, истичући да постоји дефицит појединих кадрова на тржишту рада, те да треба размислити о преквалификацији и доквалификацији кадрова, као једном од начина да се превазиђу проблеми у овој области.

Горан Ђурић, представник средњошколског образовања, говорио је о новом закону о образовању којим ће бити обухваћено дуално образовање, те ће ученици имати прилику да стекну практично знање и да из школе изађу спремни за рад.

Привредници су на једном од претходних састанака потписали Меморандум о сарадњи са Општином и власеничким Средњошколским центром, којим су дефинисане активности из области кадровске политике, о чему се говорило и на данашњем састанку.

Сви заинтересовани могу преузети актуелне јавне позиве, о којима се говорило на данашњем састанку, на сљедећим линковима:

http://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/otvoren-prvi-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-malim-srednjim-preduzecima/

http://www.rars-msp.org/sr/javni-poziv-u-okviru/n889

http://www.kpktz.ba/images/stories/2017/Septembar/Akti/RFAgenda.PDF

http://ekofondrs.org/dodjelafinansijskihsredstava/javnikonkurs.html

http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/operations/projects/poverty_reduction/migration-and-development1.html

http://www.rars-msp.org/lat/medjunarodni-poslovni-susreti-za/n864

Данас је у Власеници одржан пети по реду састанак Привредног савјета ове општине. Начелник општине Мирослав Краљевић отворио је састанак, којем су присуствовали представници привреднoг сектора, истичући да ће Општина наставити активности на унапријеђењу комуникације локалне заједнице са привредницима у овој општини. Опредјељење општине је да локалним привредницима пружа информације и подршку везано за јавне позиве за додјелу бесповратних средстава, која су доступна привредним субјектима на овим просторима. На састанку се говорило о актуелним јавним позивима, као и о краткорочним и дугорочним потребама за квалификованом радном снагом. Такође, усвојен је закључак да се покрене иницијатива са локалног нивоа према вишим…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)