Home » Спорт » Одржана „Трка кроз Власеницу“

Одржана „Трка кроз Власеницу“

На улицама Власенице данас је одржана манифестација „Трка кроз Власеницу“ којом је почело обиљежавање Дана општине – 21. септембра.
На трци је учествовало више од 200 такмичара из Власенице и региона, који су се такмичили у девет тркачких дисциплина.

„Ово је први пут да трку организујемо на градским улицама. Веома смо задовољни што је одзив био велики и што је све протекло у најбољем реду“, рекао је Срето Крстић, предсједник Атлетског клуба Власеница.
Побједник у конкуренцији сениора на дионици од 3.000 метара био је атлетичар из Источног Сарајева Стефан Ћуковић, док је у конкуренцији сениорки, дионицу исте дужине најбрже претрчала чланица бањалучког „Борца“ и репрезентативка БиХ Луција Кимани.

Одржане су и трке такмичара у млађим старосним категоријама на 50, 100, 200, 300, 400, 500 и 600 метара, трке у конкуренцији јуниора и јуниорки на 2.000 метара, те рекреативна трка ветерана на 1.000 метара.

Улогу фаворита оправдала је Луција Кимани, која је у категорији сениорки убједљиво тријумфовала.
„Први пут сам у Власеници, задовољана сам јер својим учешћем доприносим развоју атлетике у овом граду“, рекла је Кимани.

Организатори трке били су Културни центар Власеница, Туристичка организација Власеница, те власенички Атлетски клуб, док је покровитељ била Општина Власеница.

На улицама Власенице данас је одржана манифестација "Трка кроз Власеницу" којом је почело обиљежавање Дана општине - 21. септембра. На трци је учествовало више од 200 такмичара из Власенице и региона, који су се такмичили у девет тркачких дисциплина. "Ово је први пут да трку организујемо на градским улицама. Веома смо задовољни што је одзив био велики и што је све протекло у најбољем реду", рекао је Срето Крстић, предсједник Атлетског клуба Власеница. Побједник у конкуренцији сениора на дионици од 3.000 метара био је атлетичар из Источног Сарајева Стефан Ћуковић, док је у конкуренцији сениорки, дионицу исте дужине најбрже претрчала…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)