Home » Култура » Дружење са Вањом Булићем у Власеници

Дружење са Вањом Булићем у Власеници

У организацији Народне библиотеке и Културног центра, а под покровитељством Општине, у Власеници је синоћ уприличено књижевно дружење са истакнутим писцем и новинаром, Лагуниним аутором, Вањом Булићем.

Књижевном дружењу присуствовао је и начелник Власенице Мирослав Краљевић.
Свих 90 минута, колико је ово необично дружење трајало, двије стотине посјетилаца уживало је у казивању самог писца и његовог саговорника Карла Астрахана, уредника програма у библиотеци „Милутин Бојић“.

Булић, непосредан и духовит, није избјегавао да да одговоре на питања која су читаоци имали за њега.
„Лепо је доћи код људи који читају твоје књиге и нема ништа лепше од тога када причаш са неким, и видиш да те заиста и слуша. Иако сам први пут у Власеници, ја сам чест гост у Републици Српској, где смо, како сам чуо, Бачић-Алимпић, Кецмановић и ја најчитанији писци. Као и увек, модератор и ја смо прошетали кроз моја дела, да заинтересујемо људе за оно што радим и пишем, наравно не откривајући оно што их чека на крају. Иако су теме мојих романа историја и религија, ја се са тим стварима не играм и све што напишем прво предам свом пријатељу, монаху Онуфрију, да прочита, да не направим неку историјску или религијску грешку. У све то укомпонујем неку трилерску причу која је смештена у данашње време, дакле откривајући неке тајне из прошлости, покушавам да решим неке тајне данас. Често читаоци питају шта је истина, а шта фикција у неком роману, а ја им кажем да је истина оно што је везано за историју и религију, а фикција онај трилерски дио“, каже писац.

Директор Народне библиотеке у Власеници Милош Пепић истиче да је ово вече показало да су Власеничани жељни културних дешавања.
„Одзив читалаца и њихове реакције показали су да смо, организујући представљање књижевног рада Вање Булића, направили прави потез. Његови романи су међу најчитанијим у нашој библиотеци, а публика га воли и као новинара и аутора телевизијских емисија. С поносом могу рећи да се ово вече није разликовало од сличних догађаја који се праве у великим градовима. Тражила се књига више, али нашим читаоцима обећавамо да ћемо на предстојећем Сајму књига у Београду, набавити све оно што су пропустили да купе“, рекао је Пепиć.

Књижевно вече је организовано у склопу обиљежавања Дана општине Власеница – 21.септембра.

У организацији Народне библиотеке и Културног центра, а под покровитељством Општине, у Власеници је синоћ уприличено књижевно дружење са истакнутим писцем и новинаром, Лагуниним аутором, Вањом Булићем. Књижевном дружењу присуствовао је и начелник Власенице Мирослав Краљевић. Свих 90 минута, колико је ово необично дружење трајало, двије стотине посјетилаца уживало је у казивању самог писца и његовог саговорника Карла Астрахана, уредника програма у библиотеци „Милутин Бојић“. Булић, непосредан и духовит, није избјегавао да да одговоре на питања која су читаоци имали за њега. "Лепо је доћи код људи који читају твоје књиге и нема ништа лепше од тога када причаш са…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)