Home » Спорт » Министар породице, омладине и спорта Републике Српске посјетила Власеницу

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске посјетила Власеницу

Министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, др Јасмина Давидовић, данас је посјетила Власеницу, гдје је отворила омладински кошаркашки турнир.
Тродневни турнир организован је у оквиру обиљежавања Дана општине, а учешће ће узети осам екипа, седам из ове регије и екипа из Љубовије.

Давидовићева је посјетила СШЦ “Милорад Влачић”, гдје је разговарала са директором Гораном Ђурићем, те представницима Општинске управе, Скупштине општине и КК “10. август”.
Давидовићева је изразила задовољство што се налази у граду који је расадник спортских талената.
“Изненадила сам се колико је младих кошаркаша и кошаркашица потекло из овога клуба и кренуло на виши ниво. Рекли су ми да их тренутно десетак игра за репрезантације Србије и БиХ, што је огроман успјех, јер је Власеница релативно мали град”, рекла је Давидовићева.
Она је најавила значајнију помоћ Владе Републике Српске и ресорног Министарства за јачање спортске инфраструктуре у Власеници.
“Ми смо и до сада, на неком мањем нивоу подржавали овај клуб, али овдје се отворило много тема и видјела сам да можемо у више праваца да помогнемо. При томе мислим на већу подршку за реновирање спортских терена, те подршку Средњошколском центру и управи”, навела је Давидовићева.

Марко Тодоровић, начелник Одјељења за финансије у Општини Власеница, рекао је да је данашња посјета министра веома значајна за ову локалну заједницу, те да су на састанку отворене бројне теме, не само из области спорта, него и омладинског активизма и вршњачког насиља, којима ће се у наредном периоду посветити посебна пажња.

Министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, др Јасмина Давидовић, данас је посјетила Власеницу, гдје је отворила омладински кошаркашки турнир. Тродневни турнир организован је у оквиру обиљежавања Дана општине, а учешће ће узети осам екипа, седам из ове регије и екипа из Љубовије. Давидовићева је посјетила СШЦ “Милорад Влачић”, гдје је разговарала са директором Гораном Ђурићем, те представницима Општинске управе, Скупштине општине и КК “10. август”. Давидовићева је изразила задовољство што се налази у граду који је расадник спортских талената. “Изненадила сам се колико је младих кошаркаша и кошаркашица потекло из овога клуба и кренуло на виши ниво.…

Review Overview

User Rating: 2.48 ( 2 гласови)