Home » Привреда » Одржан 3. Сајам пољопривреде и привреде у Власеници

Одржан 3. Сајам пољопривреде и привреде у Власеници

У Власеници је данас, на 3. Сајму пољопривреде и привреде, производе представило близу 70 пољопривредних произвођача и привредника из региона.

Сајам је свечано отворио начелник општине Мирослав Краљевић, који је рекао да је циљ организатора да Сајам постане традиционалан, а локалних власти да анимирају пољопривредне произвођаче.
„То је нешто што будућност намеће, јер ће нас та глобална свјетска прича о глобалном загријавању натјерати да се вратимо тамо гдје смо поникли и да земљу коју имамо искористимо на најбољи начин. Ми ресурсе имамо и све је у нашим рукама. Колико будемо радили толико ћемо и имати. Општина Власеница ће појачати буџет у идућој години када је у питању пољопривреда, субвенције и помоћ. Очекујемо апсолутну помоћ Владе Републике Српске, нашег ресорног министарства“, нагласио је Краљевић, обраћајући се окупљенима у Средњошколском центру, гдје је одржана манифестација.

Виши стручни сарадник за агроекономију у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Сања Нинковић рекла је новинарима да је ресорно министарство подржало ову значајну сајамску манифестацију.
„Имамо наше правилнике у којима подржавамо људе који се баве свим видовима пољопривредне производње, а све то с циљем да се обезбиједи њихова материјална егзистенција и да се задрже на овом подручју“, навела је Нинковићева.

Самостални стручни сарадник за пољопривреду у општини Власеница Раде Малишевић рекао је да су јуче, у оквиру предсајамских активности, организована и стручна предавања из различитих области пољопривредне производње.
„Имали смо еминентне стручњаке из Бањалуке, Бијељине и Братунца, који су одржавали предавања из области повртарства и воћарства, сточарства, те из области климатских промјена“, рекао је Малишевић у име организатора Сајма, општине Власеница.

У оквиру Сајма организована је и богата понуда гастро специјалитета, које су припремиле чланице Удружења жена „Подриње“ из Власенице.

Додијељена су и признања и захвалнице за постигнуте резултате из области сточарства, козарства, повртларства, говедарства и коњарства, за резултате из области хуманитарног рада, за промоцију домаће радиности, најбоље уређен штанд, те институцијама, предузећима и организацијама које су подржале организацију Сајма.
Данас је у Власеници одржан је и традиционални Михољдански вашар, који се у овом граду одржава од 1903. године.

У Власеници је данас, на 3. Сајму пољопривреде и привреде, производе представило близу 70 пољопривредних произвођача и привредника из региона. Сајам је свечано отворио начелник општине Мирослав Краљевић, који је рекао да је циљ организатора да Сајам постане традиционалан, а локалних власти да анимирају пољопривредне произвођаче. "То је нешто што будућност намеће, јер ће нас та глобална свјетска прича о глобалном загријавању натјерати да се вратимо тамо гдје смо поникли и да земљу коју имамо искористимо на најбољи начин. Ми ресурсе имамо и све је у нашим рукама. Колико будемо радили толико ћемо и имати. Општина Власеница ће појачати буџет…

Review Overview

User Rating: 4.35 ( 3 гласови)