Home » Пројекти » Почела реализација пројекта „Подршка запошљавању и самозапошљавању маргинализованих група“

Почела реализација пројекта „Подршка запошљавању и самозапошљавању маргинализованих група“

У оквиру пројекта „Подршка запошљавању и самозапошљавању маргинализованих група“, вечерас је у просторијама Удружења жена „Подриње“ у Власеници почела обука за 20 жена за рад на шиваћим машинама и на компјутерима која ће трајати до краја новембра.

Предсједник општинске Комисије за социјалну заштиту и инклузију Славиша Пејановић рекао је да пројекат вриједан 18.000 КМ финансира Уницеф у сарадњи са општином Власеница, с циљем укључивања жена из маргинализованих социјалних група у јавни живот.
„Намјеравамо да до завршетка пројекта организујемо радни састанак са привредницима из наше општине и да размотримо могућност да и они допринесу његовом успјеху. Једна од могућности о којој размишљамо јесте да полазнице за потребе овдашњих привредних субјеката пружају услуге шивења радних униформи, мајица и слично“, рекао је Пејановић.

Полазнице ће се обучавати на пет савремених шиваћих машина и компјутера, а намјера донатора је да обука буде настављена и по истеку пројектног рока, за друге жене које буду исказале интересовање.

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић рекла је да ова локална заједница настоји да жене укључи у друштвено – политички живот.
„У Власеници је много жена на важним функцијама и директорским мјестима у општинској управи, здравственим и образовним установама, а подржавамо их и кроз учешће у различитим пројектима“, додала је Трампићева.

Власеничанка Свјетлана Марјановић каже да пројекат представља добар корак у настојањима да се женама пружи шанса за запослење.
„Немам искуства у шивењу, али сам спремна да учим и стичем знања која ће ми можда пружити прилику да добијем посао“, рекла је Марјановићева.

Пројектом је предвиђено да се дјеци ових жена омогући боравак у Кутку за подршку док су им мајке на обуци.

У оквиру пројекта "Подршка запошљавању и самозапошљавању маргинализованих група", вечерас је у просторијама Удружења жена "Подриње" у Власеници почела обука за 20 жена за рад на шиваћим машинама и на компјутерима која ће трајати до краја новембра. Предсједник општинске Комисије за социјалну заштиту и инклузију Славиша Пејановић рекао је да пројекат вриједан 18.000 КМ финансира Уницеф у сарадњи са општином Власеница, с циљем укључивања жена из маргинализованих социјалних група у јавни живот. "Намјеравамо да до завршетка пројекта организујемо радни састанак са привредницима из наше општине и да размотримо могућност да и они допринесу његовом успјеху. Једна од могућности о којој…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 гласови)