Home » Пројекти » Додијељени сертификати полазницама обуке за рад на рачунарима и шиваћим машинама

Додијељени сертификати полазницама обуке за рад на рачунарима и шиваћим машинама

Предсједница Скупштине општине Власеница Гордана Трампић уручила је сертификате корисницама пројекта „Подршка запошљавању и самозапошљавању маргинализованих група“, поводом успјешно завршене обуке за рад на шиваћим машинама и на компјутерима.

Предсједник општинске Комисије за социјалну заштиту и инклузију Славиша Пејановић рекао је да овај пројекат, вриједан 18.000 КМ, финансира Уницеф у сарадњи са општином Власеница, с циљем укључивања жена из маргинализованих социјалних група у јавни живот.
„Намјеравамо да до завршетка пројекта организујемо радни састанак са привредницима из наше општине и да размотримо могућност да и они допринесу његовом успјеху. Једна од могућности о којој размишљамо јесте да полазнице за потребе овдашњих привредних субјеката пружају услуге шивења радних униформи, мајица и слично“, рекао је Пејановић.

Полазнице су се обучавале на пет савремених шиваћих машина и компјутера, а намјера донатора је да обука буде настављена и по истеку пројектног рока, за друге жене које буду исказале интересовање.

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић рекла је да ова локална заједница настоји да жене укључи у друштвено – политички живот.
„У Власеници је много жена на важним функцијама и директорским мјестима у Општинској управи, здравственим и образовним установама, а подржавамо их и кроз учешће у различитим пројектима“, додала је Трампићева.

Полазнице обуке сматрају да пројекат представља добар корак у настојањима да се женама пружи шанса за запослење.

Обуку у трајању од 30 дана похађало је 20 корисница пројекта, а за вријеме обуке дјеци полазница био је омогућен боравак у Кутку за подршку.

Предсједница Скупштине општине Власеница Гордана Трампић уручила је сертификате корисницама пројекта "Подршка запошљавању и самозапошљавању маргинализованих група", поводом успјешно завршене обуке за рад на шиваћим машинама и на компјутерима. Предсједник општинске Комисије за социјалну заштиту и инклузију Славиша Пејановић рекао је да овај пројекат, вриједан 18.000 КМ, финансира Уницеф у сарадњи са општином Власеница, с циљем укључивања жена из маргинализованих социјалних група у јавни живот. "Намјеравамо да до завршетка пројекта организујемо радни састанак са привредницима из наше општине и да размотримо могућност да и они допринесу његовом успјеху. Једна од могућности о којој размишљамо јесте да полазнице за потребе овдашњих…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 гласови)