Home » Култура » Одржано предавање “Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити!”

Одржано предавање “Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити!”

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске данас су одржали предавање власеничким средњошколцима, у оквиру превентивне кампање под називом “Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити!”.
Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић рекао је да алкохол и вожња не иду заједно, истичући да алкохол знатно смањује психо-физичку способност возача.
“Количина од 0,5 промила алкохола у крви повећава ризик од настанка саобраћајне незгоде за два пута. Са једним промилом алкохола у крви ризик од настанка саобраћајне незгоде је седам пута већи, а код 1,4 промила чак 20 пута”, навео је Радовић.
Истраживање које је провела Агенција показало је да је сваки трећи млади возач који је проузроковао саобраћајну несрећу био под дејством алкохола, а да је чак 82% њих имало више од 1 промила алкохола у крви.

Порука младим возачима са данашњег предавања је да, ако буду конзумирали алкохол током предстојећих празника, користе алтернативни превоз и да не сједају за волан.
Ученици СШЦ ”Милорад Влачић”, млади возачи и они који ће то тек бити, имали су прилику да погледају низ едукативних џинглова о негативним посљедицама учешћа у саобраћају под дејством алкохола, као и да користе “пијане наочаре”, које симулирају психо-физичку способност приликом конзумирања алкохола.

Кампања, коју заједнички проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, Републичка управа за инспекцијске послове, јединице локалне самоуправе и компанија “Молсон корс” као стратешки партнер, трајаће до 31. јануара 2018. године. У том периоду МУП Републике Српске предузеће појачане мјере контроле саобраћаја.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске данас су одржали предавање власеничким средњошколцима, у оквиру превентивне кампање под називом “Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити!”. Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић рекао је да алкохол и вожња не иду заједно, истичући да алкохол знатно смањује психо-физичку способност возача. “Количина од 0,5 промила алкохола у крви повећава ризик од настанка саобраћајне незгоде за два пута. Са једним промилом алкохола у крви ризик од настанка саобраћајне незгоде је седам пута већи, а код 1,4 промила чак 20 пута”, навео је Радовић. Истраживање које је провела Агенција показало…

Review Overview

User Rating: 4.1 ( 2 гласови)