Home » Општинска управа » Скупштина » Oдржана 11. редовна сједница Скупштине општине

Oдржана 11. редовна сједница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Власеница данас су усвојили буџет општине за 2018. годину у износу од 4.837.000 КМ, који је за три одсто већи од овогодишњег.

Начелник Ођељења за финансије Марко Тодоровић рекао је  да је планирани буџет развојног карактера.

„Имамо доста ставки које се односе на развојну компоненту, од издатака за израду планске документације, изградњу студентског дома, полицијске станице, те неке инфраструктурне пројекте“, истиче Тодоровић.

На данашњој сједници усвојена је и Одлука о утврђивању Нацрта Регулационог плана дијела центра урбаног подручја Власенице, који ће у наредном периоду бити изложен на јавни увид.

На иницијативу одборника СНСД-а, Скупштина општине је на посљедњем овогодишњем засједању разматрала и безбједоносну ситуацију на подручју општине, након хапшења тројице бивших припадника Војске Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Гордана Трампић изјавила је  да је став одборника да институције, у овом случају Агенција за истраге и заштиту БиХ, морају приликом истраге и хапшења оптужених за ратне злочине водити рачуна о безбједности и интегритету њихових породица.

„Према нашим сазнањима, у породичној кући приликом хапшења Рада Гарића била је и малољетна дјевојчица која ће сигурно након свега носити трауме“, рекла је Трампићева.

Она је додала да се локални парламент ограђује и осуђује појаву анонимних летака у граду након хапшења бивших припадника Војске Републике Српске, те позива све грађане Власенице на мир и јединство.

Одборници Скупштине општине Власеница данас су усвојили буџет општине за 2018. годину у износу од 4.837.000 КМ, који је за три одсто већи од овогодишњег. Начелник Ођељења за финансије Марко Тодоровић рекао је  да је планирани буџет развојног карактера. "Имамо доста ставки које се односе на развојну компоненту, од издатака за израду планске документације, изградњу студентског дома, полицијске станице, те неке инфраструктурне пројекте", истиче Тодоровић. На данашњој сједници усвојена је и Одлука о утврђивању Нацрта Регулационог плана дијела центра урбаног подручја Власенице, који ће у наредном периоду бити изложен на јавни увид. На иницијативу одборника СНСД-а, Скупштина општине је на посљедњем…

Review Overview

User Rating: 2.95 ( 1 гласови)