Home » Пољопривреда » Начелник општине посјетио пољопривредно имање породице Ђурић

Начелник општине посјетио пољопривредно имање породице Ђурић

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић протеклог викенда посјетио је пољопривредно газдинство Ђурић, у селу Јасен код Власенице. Породица Ђурић, у којој су три генерације остале на имању, сложно ради на производњи нове вриједности, не плашећи се за своју егзистенцију.

Ради се о једном од најуспјешнијих пољопривредних газдинстава на овом подручју. Ђурићи не само да обрађују велике површине земље, него имају право животињско царство: краве, бикове, овце, свиње, козе, перад, а и пчеле.

„До овога нисмо дошли преко ноћи. Све смо стекли упорним и тешким радом, али са великом љубављу, задовољством и разумијевањем. Имамо механизацију без које не бисмо могли све стићи да обрадимо. И то смо набављали постепено. Годишње товимо око 25 бикова, имамо укупно око 300 оваца и јагњади“, каже пољопривредник Војин Ђурић.

Ђурићи су познати и по производњи квалитетног домаћег сира.

Начелник Власенице Мирослав Краљeвић разговарао је са породицом Ђурић о потенцијалима за развој које посједује њихово газдинство, те је изразио велико задовољство оним што је видио.

Ђурићи су редовни учесници власеничког Сајма пољопривреде и привреде, који се одржава 12. октобра сваке године.

https://www.youtube.com/watch?v=KvyKgLN_lrI

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић протеклог викенда посјетио је пољопривредно газдинство Ђурић, у селу Јасен код Власенице. Породица Ђурић, у којој су три генерације остале на имању, сложно ради на производњи нове вриједности, не плашећи се за своју егзистенцију. Ради се о једном од најуспјешнијих пољопривредних газдинстава на овом подручју. Ђурићи не само да обрађују велике површине земље, него имају право животињско царство: краве, бикове, овце, свиње, козе, перад, а и пчеле. „До овога нисмо дошли преко ноћи. Све смо стекли упорним и тешким радом, али са великом љубављу, задовољством и разумијевањем. Имамо механизацију без које не бисмо могли све…

Review Overview

User Rating: Be the first one !