Home » Uncategorized @sr » Помоћ у санацији штете од невремена

Помоћ у санацији штете од невремена

Црвени Крст Републике Српске донирао је данас цријеп за седам домаћинстава чији су стамбени објекти претрпјели знатна оштећења током невремена у децембру прошле године.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Махајловић рекао је да је ријеч о првој донацији од 8.000 комада цријепа која је упућена у Власеницу за породице чији су домови остали без крова, а које нису биле у могућности да саме финансирају санирање штете. Михајловић је рекао да се Црвени крст Републике Српске укључио у акцију помоћи становништву ове општине, те да је у сарадњи са Друштвом Црвеног крста/крижа БиХ обезбијеђена одређена количина грађевинског материјала – цријепа, за домаћинства чији су стамбени објекти претрпјели велика оштећења.

„Дошли смо овдје да уручимо донацију и упутимо апел онима који могу да помогну“, рекао је Михајловић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је у невремену оштећено 300 стамбених, јавних и привредних објеката на подручју Власенице.

„Укупна штета процијењена је на један милион КМ и ова општина не може сама да обезбиједи толика средства“, рекао је Краљевић и позвао људе добре воље да помогну грађанима Власенице у санирању штете.

Десимир Мирковић, коме је вјетар срушио кров на породичној кући, каже да је ова помоћ корисна, те да му недостаје још материјала како би кућу оспособио за нормалан живот.

Подсјећамо, снажан олујни вјетар, који је у децембру 2017. године захватио подручје општине Власеница, причинио је огромну материјалну штету на стамбеним објектима, јавним и другим установама, те инфраструктури.

 

 

Црвени Крст Републике Српске донирао је данас цријеп за седам домаћинстава чији су стамбени објекти претрпјели знатна оштећења током невремена у децембру прошле године. Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Махајловић рекао је да је ријеч о првој донацији од 8.000 комада цријепа која је упућена у Власеницу за породице чији су домови остали без крова, а које нису биле у могућности да саме финансирају санирање штете. Михајловић је рекао да се Црвени крст Републике Српске укључио у акцију помоћи становништву ове општине, те да је у сарадњи са Друштвом Црвеног крста/крижа БиХ обезбијеђена одређена количина грађевинског материјала - цријепа, за домаћинства чији су стамбени објекти…

Review Overview

User Rating: Be the first one !