Home » Општинска управа » Постављени контејнери у градском подручју Власенице

Постављени контејнери у градском подручју Власенице

У циљу повећања нивоа комуналне хигијене у урбаном подручју Власенице, данас су постављена три нова контејнера, запремине 5 m3, и то на локацијама које су најпроблематичније када је у  питању одлагање већих количина отпада.

Ради се о прометним улицама, и то: Вука Караџића, у близини школе и обданишта и Дринског корпуса, а у наредним данима биће постављен контејнер и у Устаничкој улици, код градског стадиона.

Контејнери су набављени у оквиру пројекта “Израда студије оправданости изградње рециклажног дворишта у Власеници”, укупне вриједности 17.500 КМ,  од чега је Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске финансирао 12.250 КМ, а остатак Општина Власеница. Вриједност четири контејнера, укључујући испоруку, износи 6.900 КМ.

„Када је дошло до реализације пројекта остало је средстава, које смо, уз сагласност Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, одлучили да утрошимо на друге активности, конкретно за набавку контејнера за прикупљање комуналног отпада, чиме ће на поменутим локацијама бити ријешен проблем нагомилавања и расипања отпада“, рекао је Жељко Дамљановић, начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове.

У циљу повећања нивоа комуналне хигијене у урбаном подручју Власенице, данас су постављена три нова контејнера, запремине 5 m3, и то на локацијама које су најпроблематичније када је у  питању одлагање већих количина отпада. Ради се о прометним улицама, и то: Вука Караџића, у близини школе и обданишта и Дринског корпуса, а у наредним данима биће постављен контејнер и у Устаничкој улици, код градског стадиона. Контејнери су набављени у оквиру пројекта “Израда студије оправданости изградње рециклажног дворишта у Власеници”, укупне вриједности 17.500 КМ,  од чега је Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске финансирао 12.250 КМ, а остатак Општина Власеница. Вриједност…

Review Overview

User Rating: Be the first one !