Home » Uncategorized @sr » Више од 1000 планинара учествовало у „Походу у Пјеновац“

Више од 1000 планинара учествовало у „Походу у Пјеновац“

 

Више од 1000 планинара из 65 планинарских друштава из Србије, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ учествовало је у традиционалном „Походу у Пјеновац“, који сваке године, прве недjеље у фебруару, организују Планинарско-еколошко друштво /ПЕД/ „Ацер“ из Власенице и Туристичка организација Власеница, уз подршку Општине Власеница.

Дуга колона планинара кренула је испред пећине поред магистралног пута Власеница-Хан Пијесак, крећући се стазом дугачком око 16 километара која води најљепшим предјелима планине Јавор, да би око 15.00 часова стигли у Пјеновац, у општини Хан Пијесак.

Предсједник ПЕД „Ацер“ Драган Илић изјавио je да се манифестација одржава од 1972. године.

„Овдје има доста дјеце, ученика, рекреативаца, професионалних планинара, па до ветерана у поодмаклим годинама. Стаза је на самом почетку била лаганија, без снијега, а послије је било и прилично снијега, али сви су је успјешно савладали“, рекао је Илић.

Директор Туристичке организације општине Власеница Ненад Лелек рекао је да у походу сваке године учествује све више планинара.

„Трудимо се да садржајима обогатимо манифестацију да би продужили боравак гостију у Власеници. Могу слободно да кажем да је поход постао власенички бренд и нешто по чему је ова општина препознатљива“, рекао је Лелек.

За све учеснике похода код манастира у Пјеновцу припремљен је ручак.

 

  Више од 1000 планинара из 65 планинарских друштава из Србије, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ учествовало је у традиционалном "Походу у Пјеновац", који сваке године, прве недjеље у фебруару, организују Планинарско-еколошко друштво /ПЕД/ „Ацер“ из Власенице и Туристичка организација Власеница, уз подршку Општине Власеница. Дуга колона планинара кренула је испред пећине поред магистралног пута Власеница-Хан Пијесак, крећући се стазом дугачком око 16 километара која води најљепшим предјелима планине Јавор, да би око 15.00 часова стигли у Пјеновац, у општини Хан Пијесак. Предсједник ПЕД "Ацер" Драган Илић изјавио je да се манифестација одржава од 1972. године. "Овдје има доста…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 гласови)