Home » Uncategorized @sr » Oд данас једношалтерски систем издавања увјерења о кућном броју у Општини Власеница

Oд данас једношалтерски систем издавања увјерења о кућном броју у Општини Власеница

Са циљем поједностављења и унапријеђења административних поступка, од данас је у Општинској управи општине Власеница уведен једношалтерски систем издавања увјерења о кућном броју.

За само неколико минута од тренутка подношења захтјева странке ће добијати увјерењa, а на једном мјесту биће им доступне све потребне информације. Тиме ће  се уштедити на времену, те ће грађани једноставније, брже и са знатно мање потребне документације добијати увјерење о кућном броју.

Овај пројекат реализовало је Одјељење за општу управу у сарадњи  са Одјељењем за просторно уређење и стамбено – комуналне послове.

„Желимо да професионалност у раду подигнемо на што већи ниво, а све са циљем да нашим странкама олакшамо процедуре добијања потребних докумената. У оквиру пројекта „“LIFE“ Општина Власеница и Групација Свјетске банке заједнички раде на регулаторној реформи административних процедура у надлежности Општине, привлачењу инвеститора и стварању бољих услова за инвестирање. У склопу овог пројекта већ је покренута процедура увођења једношалтерског система за све поступке, а ово је први корак ка остварењу тог циља“, рекао је Бранислав Петковић, шеф шалтер сале и ИТ администратор у Општини Власеница.

Општина Власеница једна је од пет општина у Републици Српској које су ажурирале и успоставиле Адресни регистар. Адресни регистар представља евиденцију свих улица и кућних бројева стамбено – пословних објеката на подручју једне локалне заједнице, базу података без којих се не може живјети у савременом добу.

Увјерење о кућном броју грађани могу добити сваког радног дана од 7 до 15 часова на шалтеру број 4.

 

Са циљем поједностављења и унапријеђења административних поступка, од данас је у Општинској управи општине Власеница уведен једношалтерски систем издавања увјерења о кућном броју. За само неколико минута од тренутка подношења захтјева странке ће добијати увјерењa, а на једном мјесту биће им доступне све потребне информације. Тиме ће  се уштедити на времену, те ће грађани једноставније, брже и са знатно мање потребне документације добијати увјерење о кућном броју. Овај пројекат реализовало је Одјељење за општу управу у сарадњи  са Одјељењем за просторно уређење и стамбено - комуналне послове. "Желимо да професионалност у раду подигнемо на што већи ниво, а све са циљем да нашим странкама олакшамо…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)