Home » Друштво » Покренута кампања „Буди видљив, не буди фигура“

Покренута кампања „Буди видљив, не буди фигура“

Општина Власеница прикључила се кампањи под називом „Буди видљив, не буди фигура“, коју заједнички реализују Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске путем ауто-мото друштава, те Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Кампања „Буди видљив – не буди фигура“, усмјерена је на указивање опасности пјешацима у саобраћају, а њеном реализацијом очекује се повећан опрез свих пјешака у саобраћају, а посебно старијих лица и повећање њихове уочљивости од стране возача у ноћним и условима слабе видљивости, као и повећан опрез возача приликом вожње у насељу и кроз приградска насеља, те већа техничка исправност уређаја за освјетљавање пута.

Кампања се проводи током фебруара и марта.

Из Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске подсјећају да је у саобраћајним незгодама у Рeпублици Српској у 2015. години смртно страдао 31 пјешак. У 2016. години, у односу на 2015, смањен је број смртно страдалих пјешака на 23, док је у 2017. повећан на 25.

Plan kampanje

 

Општина Власеница прикључила се кампањи под називом "Буди видљив, не буди фигура", коју заједнички реализују Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске путем ауто-мото друштава, те Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Кампања "Буди видљив - не буди фигура", усмјерена је на указивање опасности пјешацима у саобраћају, а њеном реализацијом очекује се повећан опрез свих пјешака у саобраћају, а посебно старијих лица и повећање њихове уочљивости од стране возача у ноћним и условима слабе видљивости, као и повећан опрез возача приликом вожње у насељу и кроз приградска насеља, те већа техничка исправност уређаја за освјетљавање пута. Кампања се…

Review Overview

User Rating: Be the first one !