Home » Друштво » Уручена признања Амбасаде Чешке власеничким основцима

Уручена признања Амбасаде Чешке власеничким основцима

Клара фон Кригшајм Кадлецова, замјеница амбасадора Републике Чешке у БиХ, посјетила је Основну школу „Вук Караџић“ у Власеници, како би уручила дипломе и пригодне поклоне Сергеју Ђурићу и Срђану Плакаловићу, ученицима чији су радови награђени на Међународном ликовном конкурсу Лидице 2017. У разговору са директорицом школе Данком Кезуновић, замјеница амбасадора истакла је задовољство чињеницом да власенички основци редовно учествују на овом традиционалном такмичењу.

Кадлецова је рекла да је у прошлој години на овај конкурс пријављено више од 25.000 дјечијих ликовних радова из 83 земље.

“Ови ученици израдили су лијепе умјетничке радове због којих су и награђени. То је значајан успјех за власеничке ученике”, навела је Кадлецова.

Сергеј Ђурић и Срђан Плакаловић добили су признања за учешће на конкурсу као чланови ликовне секције Основне школе “Вук Караџић”.

Наставник Његош Арнаут нагласио је да ликовна секција окупља двадесетак ученика и да власенички основци годинама добијају признања из цијелог свијета.

Арнаут је појаснио да конкурс организује Меморијал Лидице, уз подршку Чешке, у знак сјећања на дјецу из чешког села Лидице која су страдала од нациста 1942. године и дјецу цијелог свијета која су жртве ратних сукоба.

“Сазнали смо да су једино наша два ученика из цијеле БиХ добила ова признања, што нам је велики мотив за даљи рад”, рекао је Арнаут.

Директор школе Данка Кезуновић навела је да ова установа, због проблема са кровом школске зграде који је уништило невријеме и отежаних услова рада при ваннаставним активностима, у 2018. години неће имати представнике на овом Међународном конкурсу.

Клара фон Кригшајм Кадлецова, замјеница амбасадора Републике Чешке у БиХ, посјетила је Основну школу „Вук Караџић“ у Власеници, како би уручила дипломе и пригодне поклоне Сергеју Ђурићу и Срђану Плакаловићу, ученицима чији су радови награђени на Међународном ликовном конкурсу Лидице 2017. У разговору са директорицом школе Данком Кезуновић, замјеница амбасадора истакла је задовољство чињеницом да власенички основци редовно учествују на овом традиционалном такмичењу. Кадлецова је рекла да је у прошлој години на овај конкурс пријављено више од 25.000 дјечијих ликовних радова из 83 земље. “Ови ученици израдили су лијепе умјетничке радове због којих су и награђени. То је значајан успјех…

Review Overview

User Rating: Be the first one !