Home » Uncategorized @sr » Ускоро почетак изградње зграде са 20 станова

Ускоро почетак изградње зграде са 20 станова

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић одржао је данас састанак са представницима Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и бањалучке грађевинске фирме „Тектон“, на којем се говорило о изградњи стамбене зграде са 20 станова, укупне вриједности 1.014.000 КМ. Станови су намијењени за смјештај избјеглих и расељених, односно интерно расељених лица на подручју ове општине.

Власеница је једна од девет општина и градова у Републици Срспкој у којима ће, у оквиру Потпројекта БХ3 Регионалног програма стамбеног збрињавања, бити изграђено укупно 284 стана за ову намјену, а средства је обезбиједило Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је учешће Општине у овом пројекту, уз обезбијеђену локацију и потребну документацију, рјешавање комуналне инфраструктуре, приступних путева, снабдијевања електричном енергијом.

Начелник Краљевић нагласио је да је ово велики корак у рјешавању питања стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица, додајући да тренутно у општини Власеница има око 470 породица из категорије расељених, интерно расељених лица и повратника, којима је потребно ријешити стамбено питање.

Након састанка, представници ресорног министарства и „Тектона“, заједно са руководством општине, обишли су локацију предвиђену за изградњу објекта у власеничком насељу Топлик.

Радове на изградњи објекта, који ће према уговору трајати 333 дана, фирма „Тектон“ из Бањалуке почеће у наредним данима, чим то временски услови дозволе.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић одржао је данас састанак са представницима Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и бањалучке грађевинске фирме „Тектон“, на којем се говорило о изградњи стамбене зграде са 20 станова, укупне вриједности 1.014.000 КМ. Станови су намијењени за смјештај избјеглих и расељених, односно интерно расељених лица на подручју ове општине. Власеница је једна од девет општина и градова у Републици Срспкој у којима ће, у оквиру Потпројекта БХ3 Регионалног програма стамбеног збрињавања, бити изграђено укупно 284 стана за ову намјену, а средства је обезбиједило Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске. Начелник Власенице Мирослав…

Review Overview

User Rating: Be the first one !