Home » Друштво » Представници општине Власеница учествовали на завршној конференцији у оквиру Пројекта Бирач

Представници општине Власеница учествовали на завршној конференцији у оквиру Пројекта Бирач

Гордана Трампић, предсједник Скупштине општине Власеница и Жељко Дамљановић, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове учествовали су на завршној конференцији о резултатима и добрим праксама развоја регије Бирач која је одржана јуче у Сарајеву, у организацији Развојног програма Уједињених нација у БиХ /UNDP/.

На конференцији су представљени постигнути резултати и потенцијали за даљи развој општине Власеница, као и осталих општина регије Бирач, које су дио пројекта вриједног око 5,2 милиона долара, започетог 2013. године.

Пројекат Бирач, чији је имплементатор UNDP, финансиран од стране Владе Краљевине Холандије, усмјерен је на подстицање руралног развоја са нагласком на регионалну сарадњу.

Кроз овај пројекат више од 6000 становника Бирач регије имало је директну корист кроз различите активности економског развоја, више од 20000 људи имало је користи од побољшане инфраструктуре, а реализација пројекта допринјела је и побољшању јавних услуга.

Присутнима су се на конференцији обратили ЊЕ Sezin Sinanoglu, резидентна координаторка УН у БиХ, ЊЕ Reinout Vos, амбасадор Краљевине Холандије у БиХ, Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ.

Гордана Трампић, предсједник Скупштине општине Власеница и Жељко Дамљановић, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове учествовали су на завршној конференцији о резултатима и добрим праксама развоја регије Бирач која је одржана јуче у Сарајеву, у организацији Развојног програма Уједињених нација у БиХ /UNDP/. На конференцији су представљени постигнути резултати и потенцијали за даљи развој општине Власеница, као и осталих општина регије Бирач, које су дио пројекта вриједног око 5,2 милиона долара, започетог 2013. године. Пројекат Бирач, чији је имплементатор UNDP, финансиран од стране Владе Краљевине Холандије, усмјерен је на подстицање руралног развоја са нагласком на регионалну…

Review Overview

User Rating: Be the first one !