Home » Uncategorized @sr » Одржана 12. редовна сједница Скупштине општине

Одржана 12. редовна сједница Скупштине општине

Данас је одржана 12. редовна сједница Скупштине општине Власеница, на којој су одборници разматрали 25 тачака дневног реда.

Начелник општине Мирослав Краљевић похвалио је конструктиван рад локалног парламента који је у претходној години засједао 10 пута и донио 173 одлуке од важности за грађане Власенице. Краљевић је рекао да ће у оквиру локалне самоуправе бити формиран одсјек за развој, који ће бити покретач свих активности с циљем припреме, кандидовања и реализације развојних пројеката у Власеници, а чиниће га тим младих стручњака који су се доказали у припреми квалитетних пројектних рјешења.

„Желимо да направимо јако развојно одјељење које ће бити мотор свих активности у општини Власеница, уз моју безрезервну подршку“, рекао је Краљевић.

На данашњој сједници одборници су усвојили и извјештај Средњошколског центра „Милорад Влачић“ о успјеху ученика и владању на крају првог полугодишта, те извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске – сједиште замјеника Власеница у 2017. години.

Разматрана је и усвојена информација о положају и здравственој заштити пензионера на подручју општине Власеница у прошлој години, те Одлука о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене једног m2 корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју општине Власеница у 2017. години, која износи 583 КМ.

Усвојена је и Информација о утрошеним средствима из буџета општине Власеница за пројекте из области пољопривреде у 2017. години, у којој је наведено да су реализовани различити пројекти који су допринјели развоју пољопривреде на подручју ове општине, у укупном износу од 406.461 КМ, уз учешће Општине Власеница са 100.860 КМ.

За директора Туристичке организације Власеница на данашњој сједници именована је Јелена Станић, а дужност начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове од данас ће вршити Александар Миладиновић.

Данас је одржана 12. редовна сједница Скупштине општине Власеница, на којој су одборници разматрали 25 тачака дневног реда. Начелник општине Мирослав Краљевић похвалио је конструктиван рад локалног парламента који је у претходној години засједао 10 пута и донио 173 одлуке од важности за грађане Власенице. Краљевић је рекао да ће у оквиру локалне самоуправе бити формиран одсјек за развој, који ће бити покретач свих активности с циљем припреме, кандидовања и реализације развојних пројеката у Власеници, а чиниће га тим младих стручњака који су се доказали у припреми квалитетних пројектних рјешења. "Желимо да направимо јако развојно одјељење које ће бити мотор…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 гласови)