Home » Друштво » Упозорење Републичке управе цивилне заштите

Упозорење Републичке управе цивилне заштите

Републичкa управa цивилне заштите Републике Српске  упозорaва становништво о могућим и потенцијално надолазећим  природним непогодама.
Очекивати је да, због пораста темпаратура ваздуха, почне нагло топљење снијега које би проузроковало повећања количине површинских и подземних вода, као и вода у сливовима већих ријека.

Апелујемо на грађане да уклањају снијег и лед  чије би плављење имало за посљедицу наношења већих штета по људе, материјална добра и инфраструктуру.

У циљу спречавања могућих повреда становништва потребно је извршити:
1. Скидање леда са површина ( стаза) које користе пјешаци,
2. Скидање снијега са кровова (гдје је то могуће)
3. Ломљење леденице на сливницима са кровова.

Републичкa управa цивилне заштите Републике Српске  упозорaва становништво о могућим и потенцијално надолазећим  природним непогодама. Очекивати је да, због пораста темпаратура ваздуха, почне нагло топљење снијега које би проузроковало повећања количине површинских и подземних вода, као и вода у сливовима већих ријека. Апелујемо на грађане да уклањају снијег и лед  чије би плављење имало за посљедицу наношења већих штета по људе, материјална добра и инфраструктуру. У циљу спречавања могућих повреда становништва потребно је извршити: 1. Скидање леда са површина ( стаза) које користе пјешаци, 2. Скидање снијега са кровова (гдје је то могуће) 3. Ломљење леденице на сливницима са кровова.

Review Overview

User Rating: 3.2 ( 1 гласови)