Home » Uncategorized @sr » Oбиљежено 25 година од страдања дервентских бораца у Власеници

Oбиљежено 25 година од страдања дервентских бораца у Власеници

Посјетом Спомен соби, служењем парастоса у храму Светих апостола Петра и Павла и полагањем цвијећа на војничком гробљу у Власеници данас је обиљежено 25 година од погибије 15 бораца дервентске 327. моторизоване бригаде на подручју општине Власеница.
Обиљежавању 25. годишњице присуствовали су чланови породица погинулих бораца, представници борачких организација и локалних власти општина Дервента и Власеница.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, одајући почаст страдалим дервентским борцима, истакао је да се они који су дали животе за Републику Српску не смију заборавити.

“У току је реализација идеје да се ове двије општине побратиме, што ће учврстити наше пријатељске односе“, рекао је начелник Краљевић.

Предсједник Борачке организације општине Дервента Боро Добриловић рекао је да је захвалан општини Власеница што није заборавила борце који су своје животе уткали у темеље Републике Српске, далеко од свога краја.

Дервентски борци погинули су у рејону Церске 9. марта 1993. године.

 

Посјетом Спомен соби, служењем парастоса у храму Светих апостола Петра и Павла и полагањем цвијећа на војничком гробљу у Власеници данас је обиљежено 25 година од погибије 15 бораца дервентске 327. моторизоване бригаде на подручју општине Власеница. Обиљежавању 25. годишњице присуствовали су чланови породица погинулих бораца, представници борачких организација и локалних власти општина Дервента и Власеница. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, одајући почаст страдалим дервентским борцима, истакао је да се они који су дали животе за Републику Српску не смију заборавити. “У току је реализација идеје да се ове двије општине побратиме, што ће учврстити наше пријатељске односе“, рекао је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !