Home » Uncategorized @sr » Основана Мрежа практичара за управљање локалним развојем

Основана Мрежа практичара за управљање локалним развојем

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић и шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић присуствовали су оснивању Мреже практичара за управљање локалним развојем, које је одржано 15. марта у Сарајеву.
Током оснивачког састанка представници из 70 општина и градова, међу којима је и општина Власеница, потписали су  Декларацију о оснивању Мреже практичара за управљање локалним развојем којом су изразили заједничку оријентацију практичара са локалног нивоа ка изградњи функционалне мреже, која ће доприносити унапријеђењу стручних капацитета, те ефикаснијег управљања локалним развојним активностима.

Уз размјену добрих пракси и умрежавање, Мрежа ће омогућити чланицама да приоритетна питања заједнички адресирају према вишим нивоима власти, стручној јавности као и међународним организацијама активним на локалном нивоу.

Подршку раду Мреже практичара за управљање локалним развојем у БиХ пружа Пројекат интегрисаног локалног развоја (ILDP), заједнички пројекат Владе Швајцарске и UNDP-а у БиХ.

 

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић и шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић присуствовали су оснивању Мреже практичара за управљање локалним развојем, које је одржано 15. марта у Сарајеву. Током оснивачког састанка представници из 70 општина и градова, међу којима је и општина Власеница, потписали су  Декларацију о оснивању Мреже практичара за управљање локалним развојем којом су изразили заједничку оријентацију практичара са локалног нивоа ка изградњи функционалне мреже, која ће доприносити унапријеђењу стручних капацитета, те ефикаснијег управљања локалним развојним активностима. Уз размјену добрих пракси и умрежавање, Мрежа ће омогућити чланицама да приоритетна питања заједнички адресирају према вишим нивоима власти, стручној јавности као и…

Review Overview

User Rating: Be the first one !