Home » Uncategorized @sr » Уређено војничко гробље у Власеници

Уређено војничко гробље у Власеници

Радници локалне управе, јавних установа и више власеничких предузећа, као и ученици власеничких школа, данас су се удружили у заједничкој акцији чишћења и уређења војничког гробља, организованој у оквиру априлске кампање уређења града.

Иницијативу за уређење гробља покренули су начелник општине Мирослав Краљевић и локална борачка удружења с циљем да се овој меморијалној цјелини, у којој су сахрањени погинули ратници из Другог свјетског и посљедњег отаџбинског рата, врати достојан изглед и отклони штета коју су овом комплексу нанијеле недавне временске неприлике.

Краљевић је истакао да је дужност свих који живе у Власеници да чувају и одржавају гробове најбољих српских синова, који су дали животе за Републику Српску.

„Вјетар који је био у децембру прошле године направио је велику штету. Био је толико јак да је чупао борове, који су оштетили или уништили доста надгробних споменика и спомен-плоча. Очекујемо да ћемо данас ту штету успјети да санирамо и вратимо овом комплексу достојан изглед“, рекао је новинарима начелник Краљевић.

Предсједник Општинске организације породица погинулих бораца Нада Нинић изјавила је да је захвална општинским структурама за помоћ коју су пружиле у организовању акције.

„Сутра обиљежавамо Дан ослобођења града и том приликом доћи ћемо овдје и положити цвијеће и запалити свијеће“, рекла је Нинићева.

Горан Ђурић, директор Средњошколског центра „Милорад Влачић“, рекао је да су у данашњој акцији учествовали ученици и професори центра.

„Осим чишћења гробља, чупања корова и уклањања отпадака, наши ученици су поправили ограду која је порушена приликом децембарског невремена, те засадили цвијеће које ће уљепшати овај простор“, додао је Ђурић.

Радници локалне управе, јавних установа и више власеничких предузећа, као и ученици власеничких школа, данас су се удружили у заједничкој акцији чишћења и уређења војничког гробља, организованој у оквиру априлске кампање уређења града. Иницијативу за уређење гробља покренули су начелник општине Мирослав Краљевић и локална борачка удружења с циљем да се овој меморијалној цјелини, у којој су сахрањени погинули ратници из Другог свјетског и посљедњег отаџбинског рата, врати достојан изглед и отклони штета коју су овом комплексу нанијеле недавне временске неприлике. Краљевић је истакао да је дужност свих који живе у Власеници да чувају и одржавају гробове најбољих српских синова,…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 гласови)