Home » Uncategorized @sr » На борачком гробљу почела санација штете изазване олујним нeвременом

На борачком гробљу почела санација штете изазване олујним нeвременом

На борачком гробљу у Власеници надгробне плоче, које су у олујним ударима вјетра у децембру 2017. године оштећене, замијењене су новим.

Иницијативу за санацију штете и уређење гробља покренули су начелник општине Мирослав Краљевић и локална борачка удружења с циљем да се овој меморијалној цјелини, у којој су сахрањени погинули ратници из Другог свјетског и посљедњег отаџбинског рата, врати достојан изглед и отклони штета коју су овом комплексу нанијеле временске неприлике.

„Вјетар који је био у децембру прошле године направио је велику штету. Био је толико јак да је чупао борове, који су оштетили или уништили доста надгробних споменика и спомен-плоча. Очекујемо да ћемо ту штету успјети да санирамо и вратимо овом комплексу достојан изглед“, рекао је начелник Краљевић приликом недавне акције уређења борачког гробља, у којој су учешће узели радници јавних установа и предузећа.

Набавку и уградњу надгробних плоча финансирала је Општина Власеница, а у наредном периоду наставиће се санација штете.

На борачком гробљу у Власеници надгробне плоче, које су у олујним ударима вјетра у децембру 2017. године оштећене, замијењене су новим. Иницијативу за санацију штете и уређење гробља покренули су начелник општине Мирослав Краљевић и локална борачка удружења с циљем да се овој меморијалној цјелини, у којој су сахрањени погинули ратници из Другог свјетског и посљедњег отаџбинског рата, врати достојан изглед и отклони штета коју су овом комплексу нанијеле временске неприлике. "Вјетар који је био у децембру прошле године направио је велику штету. Био је толико јак да је чупао борове, који су оштетили или уништили доста надгробних споменика и…

Review Overview

User Rating: Be the first one !