Home » Друштво » Ватрогасци одржали обуку ученицима СШЦ „Милорад Влачић“

Ватрогасци одржали обуку ученицима СШЦ „Милорад Влачић“

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали обуку из области заштите од пожара за ученике Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

На обуци се говорило о употреби противпожарних апарата, начинима евакуације и спашавању од пожара.

На платоу испред школе било је паркирано ватрогасно возило, које је привукло велику пажњу средњошколаца, а ватрогасци су стрпљиво одговарали на њихова питања. Обуци је присуствовало више од 100 ученика.

Ова активност реализује се у оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“.

У оквиру овог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене његове намјене у објекат ватрогасног дома.

Финансирање пројекта одобрено је путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2017/2018 години. Средства за функционисање Финансијског механизма у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска унија у оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ који имплементира UNDP БиХ.

Генерални циљ Финансијског механизма је да допринесе успjeшнoj рeaлизaциjи приoритeтних рaзвojнихпрojeкaтaидeнтификoвaних у oквиру стратегија развоја јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали обуку из области заштите од пожара за ученике Средњошколског центра "Милорад Влачић". На обуци се говорило о употреби противпожарних апарата, начинима евакуације и спашавању од пожара. На платоу испред школе било је паркирано ватрогасно возило, које је привукло велику пажњу средњошколаца, а ватрогасци су стрпљиво одговарали на њихова питања. Обуци је присуствовало више од 100 ученика. Ова активност реализује се у оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“. У оквиру овог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене…

Review Overview

User Rating: Be the first one !