Home » Uncategorized @sr » Основци учили о заштити од пожара

Основци учили о заштити од пожара

У оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали обуку за ученике од 6. до 9. разреда Основне школе „Вук Караџић“, из области заштите од пожара.

Кроз непосредно дружење са основцима и на њима прихватљив начин, ученицима су презентовани опрема и ново возило којим располажу ватрогасци. На обуци се говорило о употреби противпожарних апарата, начинима евакуације и понашању у случају пожара.

Обуци је присуствовало више од 200 основаца.

У оквиру овог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене његове намјене у објекат ватрогасног дома.

Финансирање пројекта одобрено је путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2017/2018 години. Средства за функционисање Финансијског механизма у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска унија у оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ који имплементира UNDP БиХ.

Генерални циљ Финансијског механизма је да допринесе успjeшнoj рeaлизaциjи приoритeтних рaзвojнихпрojeкaтaидeнтификoвaних у oквиру стратегија развоја јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

У оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали обуку за ученике од 6. до 9. разреда Основне школе "Вук Караџић", из области заштите од пожара. Кроз непосредно дружење са основцима и на њима прихватљив начин, ученицима су презентовани опрема и ново возило којим располажу ватрогасци. На обуци се говорило о употреби противпожарних апарата, начинима евакуације и понашању у случају пожара. Обуци је присуствовало више од 200 основаца. У оквиру овог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене његове намјене у објекат ватрогасног дома.…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 гласови)