Home » Друштво » Званичници регије Бирач састали се са делегацијом Бугарске

Званичници регије Бирач састали се са делегацијом Бугарске

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић, заједно са представницима општина из регије Бирач разговарала је јуче у Сребреници са амбасадором Бугарске у БиХ Августином Цветковом Карабашевом и предсједником Европског покрета у БиХ Предрагом Прашталом о начинима израде и кандидовања пројеката за привлачење средстава из фондова ЕУ.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић, домаћин састанка, рекао је да су сагледане потребе Сребренице и регије Бирач.

Он је појаснио да су се представници општина упознали о могућностима за које нису знали и које нису кориштене БиХ, а могу бити веома корисне и значајне за добијање средстава из фондова ЕУ.

Цветкова је рекла да је Бугарска политика усмјерена на враћање европске пажње на западни Балкан и да је ова посјета производ те политике.

Она је појаснила да Бугарска ове године подржава 12 пројеката у БиХ из свог развојног фонда.

Праштало је рекао да Европски покрет пружа подршку свим градовима из БиХ који су се кандидовали за европску престоницу културе 2024. године, а да би посебно било значајно да то буде Сребреница, јер укључује цијелу регију и то би била изузетна афирмација и подстицај њеном развоју.

 

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић, заједно са представницима општина из регије Бирач разговарала је јуче у Сребреници са амбасадором Бугарске у БиХ Августином Цветковом Карабашевом и предсједником Европског покрета у БиХ Предрагом Прашталом о начинима израде и кандидовања пројеката за привлачење средстава из фондова ЕУ. Начелник општине Сребреница Младен Грујичић, домаћин састанка, рекао је да су сагледане потребе Сребренице и регије Бирач. Он је појаснио да су се представници општина упознали о могућностима за које нису знали и које нису кориштене БиХ, а могу бити веома корисне и значајне за добијање средстава из фондова ЕУ. Цветкова је рекла да је Бугарска политика…

Review Overview

User Rating: Be the first one !