Home » Uncategorized @sr » Ватрогасци извели показну вјежбу

Ватрогасци извели показну вјежбу

У оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали показну вјежбу у симулираним условима појаве пожара.

Вјежба је започела изазивањем пожара у непосредној близини ОШ „Вук Караџић“, што су грађани пријавили ватрогасној јединици, која се веома брзо нашла на лицу мјеста. Ова активност привукла је велику пажњу најмлађих суграђана.

У оквиру поменутог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене његове намјене у објекат ватрогасног дома.
Финансирање пројекта одобрено је путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2017/2018. години. Средства за функционисање Финансијског механизма у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска унија у оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ који имплементира UNDP БиХ.
Генерални циљ Финансијског механизма је да допринесе успjeшнoj рeaлизaциjи приoритeтних рaзвojнихпрojeкaтaидeнтификoвaних у oквиру стратегија развоја јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

У оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали показну вјежбу у симулираним условима појаве пожара. Вјежба је започела изазивањем пожара у непосредној близини ОШ "Вук Караџић", што су грађани пријавили ватрогасној јединици, која се веома брзо нашла на лицу мјеста. Ова активност привукла је велику пажњу најмлађих суграђана. У оквиру поменутог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене његове намјене у објекат ватрогасног дома. Финансирање пројекта одобрено је путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској…

Review Overview

User Rating: Be the first one !