Home » Uncategorized @sr » Додик: Власеница примјер развоја локалне заједнице

Додик: Власеница примјер развоја локалне заједнице

Током данашње посјете општини Власеница, предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је помоћ Владе за нормално функционисање Дома здравља, изградњу кружног тока, нове Полицијске станице и студентског дома. Предсједник Додик је, након састанка са начелником општине Мирославом Краљевићем, oбишао предузеће „Алпро“, гдје је почео са радом нови погон пластификације алуминијумских профила, у који је грчка компанија „Алумил“ инвестирала 1.200.000 КМ.

„Све ово несумњиво је важно не само за Власеницу, него и Републику Српску. Ово јача наше увјерење у наш начин живота и опстанка на овим просторима“, рекао је Додик.

У Власеници ће, како је најављено, бити изграђен кружни ток, за шта је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ обезбиједило 300.000 марака, испланирана је изградња новог објекта Полицијске станице, за шта је издвојено 700.000. Ускоро ће се озбиљно радити и на новим програмима на Шумарском факултету.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је задовољство посјетити фирму која годинама важи за једну од најуспјешнијих у регији и Републици Српској.

„Овдје се реализују нове инвестиције, што значи да је опредјељење ове компаније за будућност. Као начелник општине дајем им апсолутну подршку у ономе што раде и планирају“, рекао је Краљевић.

„Алпро је примјер приватне компаније која се ставља у функцију развоја локалне заједнице и Републике Српске, због чега ће имати подршку Владе кроз програме запошљавања и друге стимулативне подстицаје“, истакао је предсједник Српске. Он је изразио увјерење да је то постигнуто захваљујући пословној политици предузећа, али и доброј сарадњи са локалним структурама власти.

У радној посјети Власеници боравио је и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, који је разговарао са руководством Дома здравља, којем је обећана помоћ Владе од 500.000 марака за санирање огромних финансијских проблема, с којима се суочава ова здраствена установа.

У оквиру данашње посјете, одржан је и јавни скуп у Дому културе, на којем се предсједник Српске обратио грађанима Власенице. Скупу је присуствовало више од 500 Власеничана.

Током данашње посјете општини Власеница, предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је помоћ Владе за нормално функционисање Дома здравља, изградњу кружног тока, нове Полицијске станице и студентског дома. Предсједник Додик је, након састанка са начелником општине Мирославом Краљевићем, oбишао предузеће "Алпро", гдје је почео са радом нови погон пластификације алуминијумских профила, у који је грчка компанија "Алумил" инвестирала 1.200.000 КМ. "Све ово несумњиво је важно не само за Власеницу, него и Републику Српску. Ово јача наше увјерење у наш начин живота и опстанка на овим просторима", рекао је Додик. У Власеници ће, како је најављено, бити изграђен кружни ток, за…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 гласови)