Home » Uncategorized @sr » ВЛАСЕНИЦА И ОВЕ ГОДИНЕ ДОМАЋИН 16. ПО РЕДУ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ БЕОГРАД-БАЊАЛУКА

ВЛАСЕНИЦА И ОВЕ ГОДИНЕ ДОМАЋИН 16. ПО РЕДУ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ БЕОГРАД-БАЊАЛУКА

У Општини Власеница, 30. марта одржана је конференција за медије поводом 16. по реду бициклистичке трке Београд – Бањалука. Присутним медијима обратили су се, начелник општине Власеница, Мирослав Краљевић, директор трке Владимир Куваља, технички директор трке Саша Гајичић и предсједник власеничког бициклистичког клуба ,,КПЛ“ Жељко Лукић.

На опште задовољство свих, општина Власеница је и ове године домаћин великог спортског догађаја.

Начелник општине, Мирослав Краљевић, истакао је да је предстојећа бициклистичка трка,  један од најбитнијих спортских догађаја  који спаја  Републику Српску и Србију. Велика је част наћи се у организацији ове међународне трке и узимајући учешће организатори, приказаћемо туристички потенцијал Власенице, првенствено такмичарима из 30 земаља широм свијета, уз настојање да будемо што бољи домаћини.

Директор трке Владимир Куваља, истакао је да четврта етапа, у Власеницу стиже 15. априла. Изражавајући захвалност на досадашњој сарадњи истиче да је ,,ово један од највећих спортских догађаја који се не може одржати без подршке локалних кругова и да је у том случају, општина Власеница на завидном нивоу показала спремност и добру организацију“.

Саша Гајичић, технички директор трке прецизирао је руте, наводећи етапу од Бијељине до Власенице као ,,једну од најтежих, на којој ће 176 такмичара из 30 земаља из цијелог свијета показати своје  способности.“

Предсједник власеничког бициклистичког клуба ,,КПЛ“ Жељко Лукић, најавио је да ће и бициклисти из Босне и Херцеговине ове године узети учешће и то ,,четири возача, као једна такмичарска екипа.“
Такође, истакао је да ће  и ове године Власеница одржати статус домаћина при дочеку Међународне трке ,,Београд-Бањалука“.