Home » Uncategorized @sr » Потписан споразум о изградњи кружне раскрснице у Власеници

Потписан споразум о изградњи кружне раскрснице у Власеници

Вршилац дужности директора Јавног предузећa „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас су у Власеници потписали споразум о изградњи кружне раскрснице у овој општини, у коју ће ово предузеће уложити око 500.000 КМ.

Кружна саобраћајница биће изграђена на мјесту укрштања магистралних путева из правца Источног Сарајева, Београда и Бањалуке.

„Све кружне раскрснице које ми данас радимо, раде се на захтјев локалних заједница“, казао је Нешић.
Он је објаснио да је споразумом предвиђено да пројектно-планску документацију уради Општина Власеница, те да пола средстава за рјешавање имовинско-правних питања обезбиједи општина Власеница, а другу половину ЈП „Путеви Републике Српске“.

„Чим Општина достави готову пројектну документацију, ми ћемо расписати тендер за избор најбољег понуђача“, изјавио је Нешић.

Додао је и да ће ово предузеће крајем седмице расписати тендер за пројектовање и рехабилитацију путева Милићи-Власеница и Власеница-Хан Пијесак.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић изјавио је да је изградња кружне саобраћајнице важан пројекат за грађане ове општине, али и регије, јер се тиме омогућава безбједнији и бржи проток саобраћаја на тој дионици.

„Ово је још један показатељ да Влада и инститиције Републике Српске воде рачуна о грађанима. Овим рјешавамо кључни проблем у општини Власеница када је ријеч о инфраструктури“, рекао је Краљевић.

Вршилац дужности директора Јавног предузећa "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас су у Власеници потписали споразум о изградњи кружне раскрснице у овој општини, у коју ће ово предузеће уложити око 500.000 КМ. Кружна саобраћајница биће изграђена на мјесту укрштања магистралних путева из правца Источног Сарајева, Београда и Бањалуке. "Све кружне раскрснице које ми данас радимо, раде се на захтјев локалних заједница", казао је Нешић. Он је објаснио да је споразумом предвиђено да пројектно-планску документацију уради Општина Власеница, те да пола средстава за рјешавање имовинско-правних питања обезбиједи општина Власеница, а другу половину ЈП "Путеви Републике Српске". "Чим Општина достави…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)