Home » Uncategorized @sr » Представљена Стратегија развоја општине Власеница

Представљена Стратегија развоја општине Власеница

Стратегија развоја општине Власеница за период 2024-2030. године, која је данас представљена јавности, фокусирана је на пољопривреду, индустрију и туризам са Ски-центром „Игришта, као окосницом развоја општине и шире регије.

Шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић рекао је да је поступак израде Стратегије трајао око годину дана уз консултације јавности, те да је фокус на стварању пословног амбијента, првенствено на развој пољопривреде, индустрије, туризма, друштвеног сектора и заштите животне средине.

Дамљановић је истакао да се документ још може мијењати јер је у нацртној форми и да су сви приједлози добродошли, те да заинтересовани у наредном периоду сугестије могу да доставе мејлом да би документ био што квалитетнији.

Начелник општине Мирослав Kраљевић рекао је да је за реализацију потребан тимски рад, сарадња свих, а изнад свега подршка предсједника Републике Српске, Владе Републике Српске и ресорних министарстава, без којих се не би могло ићи напријед.

Предсједник Скупштине општине Горан Ђурић, који је и члан Привредног савјета, рекао је да је имао неколико сугестија на Стратегију развоја, најприје, због стипендирања дефицитарних кадрова, јер ће Ски-центру „Игришта“ ускоро требати кувари и конобари.

Данашњој презентацији присуствовало је око 40 учесника, представника јавног, културног и привредног живота општине.

Стратегија развоја општине Власеница за период 2024-2030. године, која је данас представљена јавности, фокусирана је на пољопривреду, индустрију и туризам са Ски-центром "Игришта, као окосницом развоја општине и шире регије. Шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић рекао је да је поступак израде Стратегије трајао око годину дана уз консултације јавности, те да је фокус на стварању пословног амбијента, првенствено на развој пољопривреде, индустрије, туризма, друштвеног сектора и заштите животне средине. Дамљановић је истакао да се документ још може мијењати јер је у нацртној форми и да су сви приједлози добродошли, те да заинтересовани у наредном периоду сугестије могу да доставе…

Review Overview

User Rating: Be the first one !