Home » Uncategorized @sr » Јавни позив за додјелу садница воћа

Јавни позив за додјелу садница воћа

На основу члана 59. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“, број 97/16, 36/19 и 61/21 ) начелник општине расписује:

Ј А В Н И    П О З И В

Општинска управа општине Власеница расписује Јавни позив за додјелу садница за подизање воћњака: шљиве (чачанка родна; стенлеј), јабуке (ајдаред; златни делишес), крушке (виљамовка; санта марија), трешње (бурлат), вишње (мараска), дуње и џанарике (руска џанарика жута и плава).


I ПРАВО УЧЕШЋА

Право на учешће у Јавном позиву имају особе са подручја општине Власеница који посједују властито пољопривредно земљиште или њихови ужи чланови породице, као и земљиште уступљено на кориштење или закуп.

II УСЛОВИ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Подносилац захтјева треба да испуњава сљедеће услове:

  • Минималну површину за подизање воћњака од 0,1 xa.
  • Минималан број садница је 10 по сорти.
  • Саднице ће бити испоручене у пакетима од по 10 садница по сорти, те у складу са тим корисници се могу пријавити за број садница ( нпр. 10-20-30…-100…-200…-300).
  • Садња мора бити извршена у складу са агротехничким стандардима.
  • Мора се извршити основна и друга припрема земљишта за садњу.
  • Могућност наводњавања и да постоји одговарајући приступни пут до парцеле.
  • Учешће пољопривредног произвођача 1 КМ по садници уз услов да се доказ о уплати учешћа прилаже уз пријаву на јавни позив.

III ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

 

Потребна документација за додјелу садница:

  1. Образац за пријаву на Јавни позив.
  2. Копија личне карте.
  3. Изјава о извршеним основним и другим припремама земљишта за садњу.
  4. Доказ о уплати учешћа.

IV  РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ НА ЈАВНИ ПОЗИВ

Јавни позив остаје отворен до 08.03.2024. године до 15.00 часова.


Напомена:

Општинска управа општине Власеница, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности обезбјеђује стручну помоћ у заснивању воћних засада.

Трошкови садње и одржавања воћњака сносиће одабрани корисници.

Обрасци захтјева за пријаву и Изјава о извршеним основним и другим припремама земљишта за садњу могу се преузети у општини Власеница, у канцеларији Одсјека за развој сваким радним даном од 07:00 до 15:00 часова.

Све додатне информације у вези са Јавним позивом могу се добити у Одсјеку за развој Општине Власеница, или позивом на број телефона 056/490-085 сваким радним даном од 07.00 до 15.00 часова.

Напомена: Јавни позив остаје отворен до 08.03.2024. године

Документацију предати на протокол у шалтер сали Општине Власеница.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

Пријавни Образац

ИЗЈАВА

На основу члана 59. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“, број 97/16, 36/19 и 61/21 ) начелник општине расписује: Ј А В Н И    П О З И В Општинска управа општине Власеница расписује Јавни позив за додјелу садница за подизање воћњака: шљиве (чачанка родна; стенлеј), јабуке (ајдаред; златни делишес), крушке (виљамовка; санта марија), трешње (бурлат), вишње (мараска), дуње и џанарике (руска џанарика жута и плава). I ПРАВО УЧЕШЋА Право на учешће у Јавном позиву имају особе са подручја општине Власеница који посједују властито пољопривредно земљиште или њихови ужи чланови породице, као и земљиште уступљено на кориштење или…

Review Overview

User Rating: Be the first one !