Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Одржана 18. редовна сједница Скупштине општине

Одржана 18. редовна сједница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Власеница, на сједници одржаној 30. новембра, усвојили су буџет општине за 2019. годину у износу од 4.970.000 КМ, који је за 174.000 КМ или два одсто већи од овогодишњег.
Начелник општинског Одјељења за финансије Марко Тодоровић рекао је да је планирани буџетски оквир за наредну годину реалан и остварив.

„Био нам је циљ да буџет пређе износ од пет милиона кроз редовне приходе. Приједлог је био 5.050.000 КМ, али је амандманом и уз сагласност са ресорним мнистарством у коначној форми умањен за 80.000 КМ ради уравнотежења приходовне и расходовне стране“, прецизирао је Тодоровић.

Он је објаснио да су у структури планираних буџетских прихода највећи прилив средстава очекује од пореских прихода, око 75 одсто, те непореских, 17 одсто.

На 18. редовној сједници одборници су разматрали и усвојили ребаланс буџета општине Власеница за текућу годину, те извјештај одборника о спроведеним активностима за спровођење „Одборничког сата“ у мјесним заједницама за првих шест мјесеци ове године.

Одборници Скупштине општине Власеница, на сједници одржаној 30. новембра, усвојили су буџет општине за 2019. годину у износу од 4.970.000 КМ, који је за 174.000 КМ или два одсто већи од овогодишњег. Начелник општинског Одјељења за финансије Марко Тодоровић рекао је да је планирани буџетски оквир за наредну годину реалан и остварив. "Био нам је циљ да буџет пређе износ од пет милиона кроз редовне приходе. Приједлог је био 5.050.000 КМ, али је амандманом и уз сагласност са ресорним мнистарством у коначној форми умањен за 80.000 КМ ради уравнотежења приходовне и расходовне стране", прецизирао је Тодоровић. Он је објаснио да…

Review Overview

User Rating: Be the first one !