Home » Uncategorized @sr » Одржана 20. редовна сједница Скупштине општине

Одржана 20. редовна сједница Скупштине општине

У понедјељак, 18. фебруара, одржана је двадесета редовна сједница Скупштине општине Власеница.

Одборници су разматрали и усвојили Извјештај о раду Скупштине за претходну годину, те редовне одлуке из надлежности Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове и неколико информација и извјештаја.

Начелник општине Мирослав Краљевић похвалио је конструктиван рад локалног парламента који је у претходној години засједао 8 пута и донио 58 одлука и 53 закључка од важности за функционисање и развој локалне заједнице, истичићи да је сарадња извршне и законодавне власти на изузетно високом нивоу.

На сједници су усвојени и редовни планови кориштења средстава остварених по основу накнада за финансирање посебних мјера заштите од пожара, водних накнада, експлоатације шума и кориштења природних ресурса за производњу електричне енергије. Укупан износ средстава је више од 400.000 КМ и планирано је да она буду уложена у изградњу локалних комуналне и путне инфраструктуре, опремање ватрогасног дома и суфинансирање пројеката из области пољопривреде.

Одборници су једногласно усвојили извјештај о раду Полицијске станице Власеница за претходну годину, уз оцјену да је стање у области криминалитета и јавног реда и мира у овој општини стабилно и да је полиција у прошлој години добро обавила свој посао.
Командир станице Зоран Радивојевић рекао је да су, што се тиче криминалитета, као најважнијег сегмента рада у полицијским пословима, у прошлој години на подручју које контролише та станица, почињена 53 кривична дјела, од којих 42 из области општег криминалитета, пет из области привредног, два из области злоупотребе дроге, те четири кривична дјела из области безбједности саобраћаја.
Истакао је да у прошлој години, први пут, није било кривичних дјела против живота и тијела као што су убиство, покушај убиства, те наношење тешких или лаких тјелесних повреда.

Разматрана је и усвојена информација о положају и здравственој заштити пензионера на подручју општине Власеница у прошлој години, те утврђена коначна грађевинска цијена једног m2 корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју општине Власеница у 2018. години у износу од 583 КМ.

За предсједника Општинске изборне комисије Власеница Скупштина је именовала Сању Станимировић Остојић из Власенице, која је је ову дужност обављала и протеклих седам година.

У понедјељак, 18. фебруара, одржана је двадесета редовна сједница Скупштине општине Власеница. Одборници су разматрали и усвојили Извјештај о раду Скупштине за претходну годину, те редовне одлуке из надлежности Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове и неколико информација и извјештаја. Начелник општине Мирослав Краљевић похвалио је конструктиван рад локалног парламента који је у претходној години засједао 8 пута и донио 58 одлука и 53 закључка од важности за функционисање и развој локалне заједнице, истичићи да је сарадња извршне и законодавне власти на изузетно високом нивоу. На сједници су усвојени и редовни планови кориштења средстава остварених по основу накнада за…

Review Overview

User Rating: Be the first one !