Home » Uncategorized @sr » Обиљежен Свјетски дан шума

Обиљежен Свјетски дан шума

Студенти и професори студијског програма шумарства у Власеници, а који дјелује у оквиру Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву, пригодним програмом данас су обиљежили Свјетски дан шума.

Доцент Марко Гутаљ, продекан за наставу на Пољопривредном факултету, рекао је да се Свјетски дан шума на овом факултету традиционално обиљежава, а да је тема увијек иста, појашњавајући да је то нека врста општег апела на све становнике наше планете да се добро присјете и подсјете шта заправо шума значи, какве су њене користи и благодети и на који начин неодговоран однос према шумама може да нам се врати у будућности.

Гутаљ је додао да се овај дан обиљежава већ пола вијека.

Предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић истакла је да ова локална заједница поклања велику пажњу функционисању образовних установа. Похвалила је  акције пошумљавања и друге активности које студенти шумарства сваке године организују са циљем заштите шуме.

„Наша намјера је да студенти из региона долазе у наш град да студирају и да имају добре услове за стицање знања“, рекла је Трампићева, истичући да је један од значајних пројеката свакако изградња студентског и ђачког дома.

Студенти и професори студијског програма шумарства у Власеници, а који дјелује у оквиру Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву, пригодним програмом данас су обиљежили Свјетски дан шума. Доцент Марко Гутаљ, продекан за наставу на Пољопривредном факултету, рекао је да се Свјетски дан шума на овом факултету традиционално обиљежава, а да је тема увијек иста, појашњавајући да је то нека врста општег апела на све становнике наше планете да се добро присјете и подсјете шта заправо шума значи, какве су њене користи и благодети и на који начин неодговоран однос према шумама може да нам се врати у будућности. Гутаљ је додао…

Review Overview

User Rating: Be the first one !