Home » Uncategorized @sr » Одржана јавна расправа о Нацрту ревидиране Стратегије развоја општине

Одржана јавна расправа о Нацрту ревидиране Стратегије развоја општине

У уторак, 16. априла 2019. године, одржана је јавна расправа о Нацрту ревидиране Стратегије развоја општине.

Расправи су присуствовали представници Одсјека за развој, Развојног тима, сектора цивилног друштва, јавних установа, одборници Скупштине општине Власеница, представници буџетских корисника, грађани.
Координатор Развојног тима општине Власеница Жељко Дамљановић презентовао је присутнима Нацрт ревидиране Стратегије развоја општине Власеница за период 2014-2023. године, који је претходно био изложен на јавни увид. Истакао је да је предмет јавне расправе кључни стратешко-плански документ, који треба да подстиче будући раст и развој заједнице до 2023. године.

Ревизија је извршена oд стране Општинског развојног тима, уз пуно учешће представника јавног, приватног и невладиног сектора те уз подршку УНДП, обухватила три кључна сектора: економски, друштвени и план заштите и унапређења животне средине. Дефинисани стратешки фокуси су:

  • Искориштавање потенцијала и природних богатстава за развој пољопривреде,
  • Развој предузетништва и малих и средњих предузећа,
  • Побољшање квалитета живота, посебно за младе, и смањивање негативног миграционог тренда становништва,
  • Унапређење заштите животне средине.

Представљени су програми са пројектима/ мјерама из области економског и друштвеног развоја и заштите животне средине, који ће допринијети реализацији стратешких циљева.

Небојша Пејановић, одборник у Скупштини општине Власеница и члан Комисије за заштиту околине, културног и природног насљеђа осврнуо се на сектор заштите животне средине. Сматра да се ради о квалитетном и свеобухватном ревидираном документу Стратегије. Похвалио је напредак локалне заједнице који је препознат и од стране УНДП кроз ИЛДП пројекат, односно награду за раст у успостави система за управљање развојем. Сматра да све то афирмативно утиче на имиџ општине Власеница. У име Комисије за заштиту околине, културног и природног насљеђа изразио је спремност Комисије да подржи реализацију пројеката из области заштите животне средине.

Представници Омладинске организације Власеница истакли су да би адекватне едукације, програми преквалификација и доквалификација значајно допринијели рјешавању проблема незапослености младих.

Давор Милић, одборник у Скупштини општине Власеница, истакао је да је важно у наредним година ускладити планове буџета Општине са стратешким плановима.

Представници јавног сектора истакли су да је документ квалитетно припремљен, свеобухватан и примјењив.

 

У уторак, 16. априла 2019. године, одржана је јавна расправа о Нацрту ревидиране Стратегије развоја општине. Расправи су присуствовали представници Одсјека за развој, Развојног тима, сектора цивилног друштва, јавних установа, одборници Скупштине општине Власеница, представници буџетских корисника, грађани. Координатор Развојног тима општине Власеница Жељко Дамљановић презентовао је присутнима Нацрт ревидиране Стратегије развоја општине Власеница за период 2014-2023. године, који је претходно био изложен на јавни увид. Истакао је да је предмет јавне расправе кључни стратешко-плански документ, који треба да подстиче будући раст и развој заједнице до 2023. године. Ревизија је извршена oд стране Општинског развојног тима, уз пуно учешће представника…

Review Overview

User Rating: Be the first one !