Home » Uncategorized @sr » Помоћ за четири породице у оквиру Програма ЕУ за опоравак од поплава

Помоћ за четири породице у оквиру Програма ЕУ за опоравак од поплава

У оквиру Програма ЕУ за опоравак од поплава, у општини Власеница помоћ ће добити четири породице чије су куће оштећене клизиштима покренутим након поплава 2014. године.

Предузеће „РСТ Инжењеринг“ д.о.о. Зворник завршило је радове на санацији приземља стамбеног објекта Миленка Миљанића у селу Јевтићи, а радове на изградњи три нове стамбене јединице у власеничком насељу Топлик изводи „Сета инжењеринг“ д.о.о. Завидовићи.

Корисник Миленко Миљанић, приликом данашње примопредаје радова, изразио је задовољство што је објекат поново у стању условном за боравак и становање.

Приликом потписивања уговора са корисницима Програма, начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је Општина, као носилац активности, обезбиједила суфинансирање у износу од по 5.000 КМ по кориснику, као и прикључке eлектричне енергије и комуналну и путну инфраструктуру.

Програм је 2017. године Европска унија покренула у БиХ, а састоји се од различитих компоненти чији је циљ помоћ у нормализацији живота људи у поплављеним подручјима и заједницама у 24 најугроженије општине, међу којима је и општина Власеница. Активности су усмјерене на тренутно враћање у функцију виталне јавне инфраструктуре и отварање кључних јавних служби, хитну реконструкцију приватних кућа најугроженијих и маргинализованих грађана, ревитализацију локалне привреде и пољопривредне производње, као и обнову комуналне инфраструктуре у изабраним општинама. Укупна вриједност ЕУ Програма за опоравак од поплава износи 43.52 милиона еура, у којем ЕУ учествује са 42.24 милиона еура, а UNDP са 1.28 милиона еура.

У оквиру Програма ЕУ за опоравак од поплава, у општини Власеница помоћ ће добити четири породице чије су куће оштећене клизиштима покренутим након поплава 2014. године. Предузеће "РСТ Инжењеринг" д.о.о. Зворник завршило је радове на санацији приземља стамбеног објекта Миленка Миљанића у селу Јевтићи, а радове на изградњи три нове стамбене јединице у власеничком насељу Топлик изводи "Сета инжењеринг" д.о.о. Завидовићи. Корисник Миленко Миљанић, приликом данашње примопредаје радова, изразио је задовољство што је објекат поново у стању условном за боравак и становање. Приликом потписивања уговора са корисницима Програма, начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је Општина, као носилац активности,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !