Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » У Власеници одржан састанак поводом обиљежавања Дана Републике Српске

У Власеници одржан састанак поводом обиљежавања Дана Републике Српске

Данас је у Власеници одржан састанак директора Републичког педагошког завода Републике Српске Предрага Дамјановића са представницима образовних установа у Власеници.
На састанку је договорено да ће Власеница бити домаћин прославе Дана Републике Српске коју традиционално организује Завод.

Дамјановић је рекао да је састанак био конструктиван и да су договорене предстојеће активности. Истакао је да је, послије централне прославе Дана Републике у Бањој Луци, ова манифестација друга по значају у Републици Српској.
„Републички педагошки завод је већ предузео одређене кораке, тачније већ почетком октобра расписни су литерарни и ликовни конкурси, а рок за доставу радова је 6. децембар. Након тога стручна комисија ће изабрати најбоље радове које ће до краја децембра доставити у Власеницу, како би била припремљена изложба ликовних и литерарних радова“, рекао је Дамјановић.

У Власеници ће 11. јануара бити одржана свечана академија посвећена Дану Републике Српске на којој ће, у присуству највиших републичких званичника, бити уручене награде и похвале најуспјешнијим.

На састанку се разговарало и о другим темама важним за образовање.

Данка Милић Кезуновић, директор Основне школе „Вук Караџић“, каже да је повјеравање једног оваквог задатка Власеници велика част.
„Да се на образовању у Власеници много ради, то се види на сваком кораку, а ово је један од видова наше успјешне сарадње са Општином Власеница, али и са Републичким педагошким заводом и са поносом можемо рећи да смо домаћини предстојећег Дана Републике“, рекла је Милић Кезуновић.

„Поред дефинисања протокола и наших задужења, искористили смо прилику да поразговарамо о стандардима занимања, увођењу нових струка и смјерова и неким питањима везаним за тимове за подршку који ће да прате и раде са надареним и талентованим ученицима“, рекао је Горан Ђурић, директор Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

Данас је у Власеници одржан састанак директора Републичког педагошког завода Републике Српске Предрага Дамјановића са представницима образовних установа у Власеници. На састанку је договорено да ће Власеница бити домаћин прославе Дана Републике Српске коју традиционално организује Завод. Дамјановић је рекао да је састанак био конструктиван и да су договорене предстојеће активности. Истакао је да је, послије централне прославе Дана Републике у Бањој Луци, ова манифестација друга по значају у Републици Српској. "Републички педагошки завод је већ предузео одређене кораке, тачније већ почетком октобра расписни су литерарни и ликовни конкурси, а рок за доставу радова је 6. децембар. Након тога стручна…

Review Overview

User Rating: Be the first one !