Home » Uncategorized @sr » Одржана сједница Скупштине општине

Одржана сједница Скупштине општине

У понедјељак, 30. децембра, одржана је 4. Посебна сједница Скупштине општине Власеница, на којој су разматрани извјештаји о раду локалних комуналних предузећа за 2018. годину.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да су предузећа „Чистоћа“ и „Водовод и канализација“ већ годинама у озбиљним финансијским проблемима, који су расли након диобе јединственог комуналног предузећа 2001. године, узрокованих енормним повећањем броја радника, задужењем и увећањем трошкова пословања.

Одборници су након разматрања извјештаја донијели одлуку да од наредног мјесеца услуге снабдијевања водом и одвоза смећа буду скупље.
Начелник Краљевић истакао је да су проблеми довели до пада квалитета комуналних услуга и немогућности да се испуне нарасле обавезе према држави и радницима, вишемјесечне блокаде ручуна и покретања стечајног поступка у оба предузећа у првој половини ове године.
Он је додао да је оваква одлука донесена да би се обезбиједио континуитет пружања комуналних услуга на подручју општине и спријечио колапс локалних предузећа „Чистоћа“ и „Водовод и канализација“.

„Имали смо данас информацију стечајних управника у каквом стању су оба предузећа и на основу свих тих њихових калкулација дошло се до закључка да је неминовно подићи одређене цијене наплате, да би се побољшали услови рада и квалитет услуга у тим предузећима“, рекао је Краљевић.

Он је додао да је на сједници закључено да се наставе активности око формирања новог комуналног предузећа, које ће објединити оба комунална предузећа и услуге које пружају.

„Стечајни управници су предложили одређене цјеновнике, које нисмо прихватили, али Клуб одборника СНСД-а у договору са коалиционим партнерима је одлучио минимално да повећа цијене трошкова, само да би се обезбиједило да ти системи функционишу“, рекао је Краљевић.

Замјеник начелника општине Горан Ђурић рекао је да ће, према новом цјеновнику, одвоз смећа за грађане који станују у кућама коштати 10 КМ, који станују у становима 9,10 КМ, а у приградским насељима 6,5 КМ.

Цијена метра кубног воде повећана је са 0,74 КМ на 1,10 КМ.

У понедјељак, 30. децембра, одржана је 4. Посебна сједница Скупштине општине Власеница, на којој су разматрани извјештаји о раду локалних комуналних предузећа за 2018. годину. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да су предузећа „Чистоћа“ и „Водовод и канализација“ већ годинама у озбиљним финансијским проблемима, који су расли након диобе јединственог комуналног предузећа 2001. године, узрокованих енормним повећањем броја радника, задужењем и увећањем трошкова пословања. Одборници су након разматрања извјештаја донијели одлуку да од наредног мјесеца услуге снабдијевања водом и одвоза смећа буду скупље. Начелник Краљевић истакао је да су проблеми довели до пада квалитета комуналних услуга и немогућности…

Review Overview

User Rating: Be the first one !