Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Начелник општине уприличио новогодишње пријеме

Начелник општине уприличио новогодишње пријеме

Први радни дан у Општинској управи протекао је у дружењу начелника Мирослава Краљевића са представницима медија, спортских клубова, удружења и невладиних организација.

Традиционални новогодишњи пријеми и ове године су уприличени са циљем да се сумирају резултати претходне, али и сагледају могућности за сарадњу у години која је наступила.

Начелник општине Власеница истакао је да је 2019. била успјешна и радна, али  да ће 2020. бити година великих инфраструктурних пројеката и нових радних мјеста.

„Људи су задовољни нашом сарадњом и драго им је кад се саберу резултати на крају године, када подијелимо са њима шта би било боље за идућу годину, а које су то бољке, који проблеми. Једноставно, циљ нам је да наш град буде препознатљив, бољи, љепши у сваком смислу, што покушавамо кроз ове пројекте које радимо”, рекао је начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић.

Пројеката је током 2019. године било доста. Завршена је изградња ватрогасног дома, уређене су градске и приградске улице, започета је градња полицијске станице која је дио пројекта Владе Републике Српске, изградња студентско-ђачког дома која је пројекат са Владом Србије, а у току је и реконструкција вртића и основне школе. Начелник је казао да ће током 2020. бити  још важних пројеката.

„План је да се ради кружна раскрсница. Завршили смо сву пројектну документацију, јер то је веома битно чвориште, сусрет три магистрална пута. У току је израда хоризонталне и вертикалне сигнализације у цијелом граду, тендер за јавну расвjету је завршен, видео-надзор се ради ове године, у овој години је планирана и  изградња централног спомен-обиљежја, јер Власеница је једно од ријетких мјеста које нема то обиљежје, а затим је у плану и уређење борачког гробља и српског православног гробља“, додао је Kраљевић.

И за Скупштину општине Власеница, по оцјени предсједнице, година је била успјешна.  Усвојен је низ одлука које ће унаприједити живот грађана

„Скупштина је донијела одлуке о уређењу наших индустријских зона, ми смо грађанима обећали да ћемо имати зоне, и имамо већ у изградњи један тржни центар, преговоре са инвеститором”, изјавила је Гордана Трампић, предсједница СО Власеница.

План је да се гради и дом за стара лица у Власеници, у току су преговори и за отварање неколико фабрика, а током 2020. године би требала почети и реализација пројекта Игришта, као великог туристичког комплекса у овом дијелу Републике Српске.