Home » Uncategorized @sr » Подршка у опреми за жене предузетнице из Власенице

Подршка у опреми за жене предузетнице из Власенице

Осам корисница са подручја општине Власеница потписало је уговоре о донацији чиме је озваничен почетак реализације пројекта „Оснаживање пољопривредних, занатских и услужних предузећа под вођством жена“, чији је циљ јачање женског предузетништва.
Пројекат у Власеници реализују НОДАС- Удружење за развој и афирмацију друштва и Оштинска управа.

Пројектни менаџер овог удружења Бекир Омербашић рекао је да је вриједност пројекта за кориснике у општини Власеница 96.000 евра, а да је за сваку корисницу предвиђен износ гранта од 3.000 евра.

„Потписали смо уговоре са осам корисница из ове општине, од укупно 20 колико је пројектом планирано. Данас су ту кориснице које се баве услугама, занатством, туризмом и слично, а у наредних неколико седмица потписаћемо уговоре са осталим корисницама из Власенице. Реализација пројекта трајаће до јануара 2021. године“, навео је Омербашић.

Он је објаснио да се подршка донатора огледа у опреми за обављање услужних дјелатности коју је Удружење већ почело да испоручује корисницама, а да ће до окончања пројекта, уз материјалну подршку, бити организоване и различите врсте оспособљавања и радионица.

Уговор о донацији потписала је и предсједник Удружења жена „Подриње“ из Власенице Десанка Николић. Ова организација добила је пресу за прераду воћа и поврћа, али и осам нових чланица које су то постале самим учешћем у пројекту.
„То ће значити много за наше чланице које се баве прерадом воћа и поврћа јер ће бити у прилици да ефикасније пласирају производе и остваре бољу зараду“, рекла је Николићева.

Шеф Одсјека за развој у Општини Власеница Жељко Дамљановић рекао је да ће у најскорије вријеме бити потписани уговори са преосталих 12 корисница са подручја Власенице.

„У случају да остане средстава након спроведених набавки постоји могућност да се повећа број корисница“, додао је Дамљановић.

Пројекат „Оснаживање пољопривредних, занатских и услужних предузећа под вођством жена“ проводи се у општинама Власеница, Коњиц и Кладањ. Укупна вриједност пројекта износи 433.000 евра, а финансира га њемачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој уз суфинансирање пројектних општина.

Осам корисница са подручја општине Власеница потписало је уговоре о донацији чиме је озваничен почетак реализације пројекта "Оснаживање пољопривредних, занатских и услужних предузећа под вођством жена“, чији је циљ јачање женског предузетништва. Пројекат у Власеници реализују НОДАС- Удружење за развој и афирмацију друштва и Оштинска управа. Пројектни менаџер овог удружења Бекир Омербашић рекао је да је вриједност пројекта за кориснике у општини Власеница 96.000 евра, а да је за сваку корисницу предвиђен износ гранта од 3.000 евра. "Потписали смо уговоре са осам корисница из ове општине, од укупно 20 колико је пројектом планирано. Данас су ту кориснице које се баве…

Review Overview

User Rating: Be the first one !