Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Препорука са циљем превентивног дјеловања за спречавање појаве и ширења корона вируса

Препорука са циљем превентивног дјеловања за спречавање појаве и ширења корона вируса

На основу донесене Наредбе о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (Covid- 19) у Републици Српској и ванредних мјера Владе Републике Српске, начелник општине Власеница са циљем превентивног дјеловања за спречавање појаве и ширења заразне болести даје сљедеће препоруке:

  • Да се сва лица која долазе из угрожених подручја захваћених корона вирусом (Италија, Кина, Јужна Кореја и Иран) обавезно јаве у Дом здравља Власеница како би се узели подаци и предузеле епидемиолошке мјере са циљем правовременог лијечења и сузбијања болести.
  • Запослени у Дому здравља Власеница дужни су да се придржавају мјера Владе Републике Српске у вези са корона вирусом и да сугеришу грађанима мјере са циљем превентивног дјеловања за спречавање појаве и  ширења корона вируса.
  • Ограничава се радно вријеме трговинских, угоститељских, занатских објеката и кладионица до 18.00 часова, а за пекаре до 22.00 часа. Нема ноћног рада. Овo не важи за хотеле који имају угоститељство у својој дјелатности.
  • Прекида се рад играоница и свадбених салона.
  • Тржни центри и сточна пијаца неће радити викендом.
  • Појачати мјере јавне хигијене у свим пословним објектима, а посебно васпитно образовним установама у вријеме забране одржавања наставе (извршити комплетно чишћење и дезинфекцију).

Дом здравља је у повишеној мјери приправности и рада. Oбавјештавамо грађане да нема разлога за панику и да тренутно на подручју општине Власеница нема регистрованих заражених лица корона вирусом, те да је потребно поступати у складу са препорукама.

За сва додатна питања и информације контакт особа je Слободанка Миловановић, број телeфона: 065/705-317.

На основу донесене Наредбе о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (Covid- 19) у Републици Српској и ванредних мјера Владе Републике Српске, начелник општине Власеница са циљем превентивног дјеловања за спречавање појаве и ширења заразне болести даје сљедеће препоруке: Да се сва лица која долазе из угрожених подручја захваћених корона вирусом (Италија, Кина, Јужна Кореја и Иран) обавезно јаве у Дом здравља Власеница како би се узели подаци и предузеле епидемиолошке мјере са циљем правовременог лијечења и сузбијања болести. Запослени у Дому здравља Власеница дужни су да се придржавају мјера Владе Републике Српске у…

Review Overview

User Rating: Be the first one !