Home » Uncategorized @sr » Уручена механизација женама пољопривредним произвођачима

Уручена механизација женама пољопривредним произвођачима

У Власеници је данас обављена примопредаја пољопривредне механизације коју је за 10 жена пољопривредних произвођача на подручју oве општине обезбиједило Удружење НОДАС из Сарајева, у оквиру пројекта јачања женског предузетништва вриједног око 180.000 KМ.

Пројекат у Власеници реализују Удружење НОДАС и Општина Власеница, а раније је, у оквиру прве фазе, обезбијеђена и испоручена опрема за предузетнице које се баве занатством или услужним дјелатностима.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић изјавио је да је циљ оваквих пројеката да се грађанима укаже како могу да се остваре у свом бизнису, уз обавезу локалне управе да им помогне колико је то у могућности.

„Протеклих четири године пуно пројеката смо реализовали с циљем јачања пољопривредног сектора, но то је тек почетак пута којим желимо да идемо у том погледу. Пуно пројеката смо аплицирали код различитих институција и организација, а такође и у буџету смо планирали одређена средства по разним основама“, рекао је Kраљевић.

Пројект-менаџер НОДАС-а Бекир Омербашић изјавио је да је планирано да на подручју ове општине укупно буде подржано 20 корисница које се баве различитим услугама и занатством или пољопривредном производњом, али да ће тај број сигурно бити и већи.

„Ми већ имамо ужи списак корисница које намјеравамо да подржимо у наредном периоду. Ријеч је о максимално још 10 корисница које желимо да подржимо, након што утврдимо колико је новца преостало од пројектног буџета“, додао је Омербашић.

Пројекат ће трајати до краја јануара 2021. године, а у оквиру пројектних активности биће организоване различите обуке.

У Власеници је данас обављена примопредаја пољопривредне механизације коју је за 10 жена пољопривредних произвођача на подручју oве општине обезбиједило Удружење НОДАС из Сарајева, у оквиру пројекта јачања женског предузетништва вриједног око 180.000 KМ. Пројекат у Власеници реализују Удружење НОДАС и Општина Власеница, а раније је, у оквиру прве фазе, обезбијеђена и испоручена опрема за предузетнице које се баве занатством или услужним дјелатностима. Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић изјавио је да је циљ оваквих пројеката да се грађанима укаже како могу да се остваре у свом бизнису, уз обавезу локалне управе да им помогне колико је то у могућности. "Протеклих…

Review Overview

User Rating: Be the first one !