Home » Uncategorized @sr » Власеница данас обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Власеница данас обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

У Власеници ће, као и у свим градовима широм Српске и Србије, пригодном манифестацијом бити обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе – 15. септембар.

Горан Ђурић, замјеник начелника општине, истиче да ће обиљежавање овог значајног датума бити уприличено на платоу испред Основне школе „Вук Караџић“ у Власеници.

„У складу са Закључком Владе Републике Српске, донесеним  на сједници одржаној 10.9.2020. године, у уторак, 15.9.2020. године, у свим локалним заједницама у Републици Српској на пригодан начин биће обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе. С обзиром да су и даље на снази одређене мјере, у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације, ова манифестација ће бити одржана на отвореном, испред наше основне школе, а почетак је планиран за 15 часова. У културно-умјетничком дијелу програма који су припремили ученици наших школа,  учествоваће и власенички књижевник Аћим Тодоровић. Нажалост, ове године ће ова манифестација бити скромна, али надамо се да ће свака наредна бити величанствена“, наводи Ђурић.

Данка Милић Кезуновић, директорица Основне школе „Вук Караџић“, наводи да је част бити домаћин оваквој манифестацији.

„Драго нам је што је баш наша школа одабрана да на неки начин буде домаћин првог обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе. Иако наши ученици неће моћи показати све оно што знају припремити оваквим пригодама, драго нам је да ће, послије вишемјесечне паузе, имати прилику да покажу оно по чему је „Вук“ познат – таленат и знање. Уз сарадњу са својим колегама из Средњошколског центра „Милорад Влачић“, сигурно је да ћемо и у оваквим условима достојанствено обиљежити овај важни датум“, истакла је директорица Милић Кезуновић.

У Власеници ће, као и у свим градовима широм Српске и Србије, пригодном манифестацијом бити обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе – 15. септембар. Горан Ђурић, замјеник начелника општине, истиче да ће обиљежавање овог значајног датума бити уприличено на платоу испред Основне школе „Вук Караџић“ у Власеници. „У складу са Закључком Владе Републике Српске, донесеним  на сједници одржаној 10.9.2020. године, у уторак, 15.9.2020. године, у свим локалним заједницама у Републици Српској на пригодан начин биће обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе. С обзиром да су и даље на снази одређене мјере, у складу са препорукама Републичког…

Review Overview

User Rating: Be the first one !