Home » Uncategorized @sr » Власеница обиљежила Дан српског јединства

Власеница обиљежила Дан српског јединства

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је 15. септембра у Власеници свечаном манифестацијом која је одржана на платоу Основне школе „Вук Караџић“.
Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је обиљежавање овог значајнлог датума велика и једна од најмоћнијих одлука.

„Драго ми је да смо дочекали да се ми као народ коначно ујединимо у ове три ствари – јединство, слобода и национална застава. Срби треба да су заједно без обзира гдје да се налазе, на којој страни свијета, у Словенији, Хрватској, Црној Гори, било гдје да смо“, рекао је Краљевић.

Он је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Србије Александру Вучићу што су смогли снаге и храброст да донесу овакву одлуку, а и Влади да је спроведе и да је пренесе на све локалне заједнице које заједно славе данашњи дан.

„Данас прослављамо скромно, али са много љубави, части и поштовања према свима који су дали своје животе протеклих вијекова, од како Срби стварају своју државу, желећи само једно, да живимо слободни, на свом огњишту, да развијамо нашу републику“, рекао је Краљевић.

Књижевник Аћим Тодоровић је у својој бесједи рекао да је величанствено што су се водећи људи двије Републике усагласили да Срби са лијеве и десне стране Дрине, на овај историјски датум 15. септембар, дан када је извојевана велика српске побједа и пробој Солунског фронта у Првом свјетском рату 1918. године, буде „Дан Српског јединства слободе и национаклне заставе.

„На овај начин ми смо показали да смо један народ који је скупа, три пута у прошлом вијеку, прошао `голготу` и дочекао, данас, национално васкрснуће“, рекао је Тодоровић.

На свечаној манифестацији, која је почела интонирањем химни Републике Српске и Србије, учествовали су и ученик СШЦ „Милорад Влачић“ Јован Николић који је извео нумеру „Марш на Дрину“ те средњошколци, чланови Драмско-рецитаторске секције.

 

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је 15. септембра у Власеници свечаном манифестацијом која је одржана на платоу Основне школе "Вук Караџић". Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је обиљежавање овог значајнлог датума велика и једна од најмоћнијих одлука. "Драго ми је да смо дочекали да се ми као народ коначно ујединимо у ове три ствари - јединство, слобода и национална застава. Срби треба да су заједно без обзира гдје да се налазе, на којој страни свијета, у Словенији, Хрватској, Црној Гори, било гдје да смо", рекао је Краљевић. Он је захвалио српском члану Предсједништва БиХ…

Review Overview

User Rating: Be the first one !