Home » Uncategorized @sr » Почели радови на постављању ЛЕД расвјете

Почели радови на постављању ЛЕД расвјете

У урбаном подручју општине Власеница данас су почели радови на замјени постojeћих свјетиљки енергетски ефикаснијим ЛЕД свјетиљкама.

Нових 637 сијалица биће постављено у наредних 15 дана. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић обишао је радове.

„Постојећа јавна расвјета у урбаном подручју општине Власеница била је енергетски и економски неефикасна, већином заснована на свјетиљкама старијим од 10 година. Након прегледа и евидентирања стања, установљено је да је систем неекономичан и у врло лошем стању. Овим техничким рјешењем знатно ће се смањити годишња потрошња електричне енергије и трошкови одржавања. Власеница ће добити енергетски ефикасну јавну расвјету која покрива све улице урбаног подручја“, рекао је начелник Краљевић.

Пројекат „Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница“ реализује се у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених народа (УНДП) у БиХ.

Укупна вриједност пројекта износи 307.000 КМ са урачунатим ПДВ-ом, од чега се износ од 86.750 КМ финансира из средстава УНДП/ИЛДП Фонда, а остатак из буџетских средстава Општине Власеница.

Извођач радова је „SECTOR SECURITY“ д.о.о. Бања Лука.

У урбаном подручју општине Власеница данас су почели радови на замјени постojeћих свјетиљки енергетски ефикаснијим ЛЕД свјетиљкама. Нових 637 сијалица биће постављено у наредних 15 дана. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић обишао је радове. „Постојећа јавна расвјета у урбаном подручју општине Власеница била је енергетски и економски неефикасна, већином заснована на свјетиљкама старијим од 10 година. Након прегледа и евидентирања стања, установљено је да је систем неекономичан и у врло лошем стању. Овим техничким рјешењем знатно ће се смањити годишња потрошња електричне енергије и трошкови одржавања. Власеница ће добити енергетски ефикасну јавну расвјету која покрива све улице урбаног подручја", рекао је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !